Evenimentul zilei

Sam12072019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Medicină alternativă Ceaiuri când vrei să te lași de fumat.

Ceaiuri când vrei să te lași de fumat.

26 Aprilie 2018 - 

Valeriana este cunoscută pentru proprietățile sedative.

După ce renunți la țigări, este posibil să te confrunți cu anxietate și iritabilitate. În aceste momente în care riști să reiei fumatul, bea o cană de ceai de valeriană. E de preferat să alegi acest remediu seara, pentru că îți dă somnolență. Ai nevoie de o linguriță de rădăcină de valeriană și o cană de apă fiartă. Lasă-le la infuzat, acoperite, 10-15 minute, apoi bea ceaiul cât este cald.
Datorită antioxidanților pe care ți-i aduce în plus ardeiul iute, acesta este și un bun remediu pentru pofta de a aprinde o țigară. Elimină toxinele acumulate în timp din cauza fumatului, îți eliberează căile respiratorii și stabilizează funcțiile sistemului nervos. Prepară o băutură dintr-un sfert de linguriță de pulbere de ardei iute și 250 ml de apă fiartă. După infuzarea de 15 minute și răcorire, adaugă zeama de la o jumătate de lămâie. Bea între mese, pe stomacul gol, când simți nevoia să fumez.
Pentru curățarea plămânilor de toxine, folosește ceai de oregano. Proprietățile sale descongestionante îți îmbunătățesc respirația și-ți dau o stare de bine. Are efect de calmare, de aceea este recomandat în perioada în care încerci să te lași de fumat. Lasă la infuzat 10 minute o linguriță de plană și o cană cu apă fiartă. Bea ceaiul dimineața, la 1-2 ore după micul dejun, sau de 2 ori pe zi, între mesele principale.

Lasă un comentariu