Evenimentul zilei

Dum08092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Medicină alternativă Un compus din ciupercile ganoderma, armă contra cancerului

Un compus din ciupercile ganoderma, armă contra cancerului

24 Iunie 2018 - 

Un compus natural izolat din ciupercile Ganoderma poate suprima dezvoltarea tumorilor, au descoperit cercetători chinezi.

O echipă de cercetători din China a izolat un compus natural din ciupercile Ganoderma, utilizate în mod obişnuit în medicina chineză, care suprimă dezvoltarea tumorilor, informează agenţia Xinhua, citată de Agerpres.
Compusul natural GL22 inhibă în mod semnificativ dezvoltarea celulelor canceroase în cazul tumorilor hepatice, atât la organismele vii cât şi în testele efectuate în laborator doar la nivel celular, prin modificarea metabolismului lipidelor şi declanşarea morţii celulare.
Cercetătorii de la Academia de Ştiinţe din China au demonstrat că tratamentul cu GL22 descreşte expresia proteinelor de legare a acizilor graşi (FABP) şi provoacă moartea celulelor tumorale în cazul cancerului de ficat.
FABP acţionează ca transportoare intracelulare a acizilor graşi. Acestea coordonează răspunsurile lipidelor în celule şi au o influenţă majoră asupra căilor metabolice.
Cancerul se caracterizează prin dezvoltarea necontrolată şi rapidă a celulelor tumorale. Această creştere declanşează o dezvoltare substanţială a producţiei elementelor fundamentale, printre care se numără acizii nucleici, acizii graşi şi aminoacizii.
Reprogramarea metabolismului lipidelor este una dintre cele mai semnificative modificări care se petrec în celulele canceroase.
Rezultatele cercetării promovează ţintirea metabolismului lipidelor prin intermediul proteinelor FABP modificate în cadrul unei strategii de tratament a cancerului şi susţin utilizarea ciupercilor Ganoderma ca sursă importantă de substanţe antitumorale.
În ceea ce priveşte dezvoltarea celulelor normale efectele adverse ale GL22 sunt limitate, se mai arată în studiu.

Lasă un comentariu