Evenimentul zilei

Mie12112019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Medicină alternativă Prima pastilă de slăbit pe care ai putea s-o folosești în siguranță

Prima pastilă de slăbit pe care ai putea s-o folosești în siguranță

01 Septembrie 2018 - 

Pastilele de slăbit nu sunt o noutate, cum nu este nici vestea că nu sunt cele mai sigure medicamente. Numeroase studii dovedesc că medicamentele care îți reduc pofta de mâncare sunt dăunătoare pentru inimă.

Cu toate acestea, există o mică șansă ca situația să se schimbe. Recent, oamenii de știință au raportat că au o primă dovadă a unui medicament de acest gen care te ajută să pierzi în greutate fără să îți pună inima și sistemul cardiovascular în pericol, scrie playtech.ro

Medicamentul despre care cercetătorii vorbesc este lorcaserina, vândută în Statele Unite sub numele brandului Belviq. Aceasta reduce apetitul prin activarea unui receptor al serotoninei care îți dă senzația de sațietate.

Belviq a fost aprobat încă din 2012, însă până acum nu existau date pe termen lung care să dovedească siguranța acestuia.

„Pacienții și medicii au fost reticenți când venea vorba de utilizarea medicamentelor care tratează obezitatea și aveau un motiv bun să facă asta”, a declarat cardiologul Erin Bohula. Ea a confirmat că există un istoric care dovedește că aceste medicamente pot duce la complicații serioase.

Pentru a stabili dacă lorcaserina prezintă aceleași probleme ca predecesorii săi, Erin Bohula și echipa au desfășurat un studiu clinic în care 12.000 de persoane supraponderale sau obeze au fost tratate aleatoriu fie cu o doză de medicament de două ori pe zi, fie cu un placebo.

La sfârșitul studiului- în care pacienții au fost monitorizați pe o perioadă medie de 3,3 ani – cei care au luat medicamentul și au făcut schimbări în stilul de viață au pierdut în medie patru kilograme. Numerele sunt aproape duble față de cele ale pacienților care au luat placebo.

 

 

Lasă un comentariu