Evenimentul zilei

Mie07152020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Medicină alternativă Grepfrutul este interzis dacă iei orice fel de medicament, iar în acele zile este potrivit să faci o pauză

Grepfrutul este interzis dacă iei orice fel de medicament, iar în acele zile este potrivit să faci o pauză

18 Ianuarie 2019 - 

Grepfrutul este un aliment benefic în dietă ce reduce incidența bolilor de inimă, scade nivelul de colesterol rău din sânge și activitatea radicalilor liberi, datorită efectului său antioxidant.

Dacă obișnuiești să consumi fructul în fiecare zi, trebuie să știi că acesta este interzis dacă iei orice fel de medicament, iar în acele zile este potrivit să faci o pauză. Potrivit specialiștilor, combinația dintre medicamente și acest citric duce substanța într-o zonă toxică.
„Anumite substanțe din sucul de grepfrut inhibă activitatea enzimelor hepatice, enzime care transformă diverse medicamente. Există un risc de supradozare: pacientul, în continuare ia doza pe care i-a prescris-o medicul, dar în sânge rămâne o cantitate mai mare, netransformată de ficat. Și atunci acea cantitate de substanță poate să producă efecte”, afirmă Dr. Cornel Chiriță, medic de familie.

Lasă un comentariu