Evenimentul zilei

Sam05252019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Medicină alternativă Panorama VIDEO// Ultima panoramă 360 de grade realizată de roverul Opportunity al NASA, înainte de întreruperea contactului cu Pământul

VIDEO// Ultima panoramă 360 de grade realizată de roverul Opportunity al NASA, înainte de întreruperea contactului cu Pământul

16 Martie 2019 - 

Roverul Opportunity al NASA a realizat o imagine uimitoare a peisajului lui Marte, înainte să piardă contactul cu Pământul, anul trecut, după 15 ani de activitate.

Media

Panorama de 360 de grade arată „locul de veci” al roverului în Valea Perseverence, scrie Daily Mail, citat de Descoperă. În panoramă există o imagine de la distanţă a unei buze a Craterului Endeavour şi urmele roţilor roverului.

Panorama este alcătuită din 354 de fotografii individuale realizate în intervalul 13 mai - 10 iunie 2018. „Această ultimă panoramă încorporează ceea ce a făcut misiunea Opportunity remarcabilă”, a precizat John Callas, managerul de proiect al misiunii.

„Datorită misiunilor uimitoare precum Opportunity, va veni o zi în care astronauţii noştri curajoşi vor ajunge pe suprafaţa lui Marte”, a precizat Jim Bridestine, administrator NASA.

Câteva cadre au rămas în alb şi negru, întrucât roverul nu a avut timp să înregistreze aceste locaţii folosind filtrele verde şi violet înainte de începerea furtunii de nisip.

După opt luni de eforturi şi trimiterea a peste o mie de comenzi în încercarea de a restabili legătura cu roverul, NASA a declarat misiunea Opportunity terminată pe 13 februarie.

Lasă un comentariu