Evenimentul zilei

Dum08092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Medicină alternativă România Conferința Romania Blockchain Summit, va avea loc în perioada 21 - 22 iunie la Bucureşti

Conferința Romania Blockchain Summit, va avea loc în perioada 21 - 22 iunie la Bucureşti

07 Iunie 2019 - 

Una dintre cele mai importante conferinţe dedicate tehnologiilor inovatoare din regiunea Europei de Sud-Est, Romania Blockchain Summit, va avea loc în perioada 21 - 22 iunie la Bucureşti şi va reuni sectorul public, factori de decizie politică, dezvoltatori, cercetători, antreprenori şi inovatori locali şi europeni.

Evenimentul, organizat sub înaltul patronaj al Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), în parteneriat cu reprezentanţi ai industriei blockchain din România şi cu participarea Observatorului şi forumului UE privind tehnologia blockchain, îşi propune o serie de obiective, printre care: dezbaterea şi identificarea celor mai reuşite studii de caz pentru implementarea tehnologiei blockchain, pregătirea unui spaţiu pentru a conecta cererea cu oferta, pentru proiecte dezvoltate pe baza tehnologiei blockchain, crearea unui mediu pentru facilitarea de discuţii care să conducă la noi parteneriate ce pot genera noi proiecte de succes, dezvoltarea dialogului dintre oficialii guvernamentali, autorităţile de reglementare şi sectorul privat, promovarea forţei de muncă şi expertizei locale, schimbul de informaţii şi experienţă între investitori şi antreprenorii la început de drum.
"Acum este momentul optim pentru a lansa o dezbatere amplă în ceea ce priveşte viziunea noastră de viitor asupra capabilităţilor tehnologiei blockchain de a impacta existenţa noastră în general, să analizăm potenţialul acesteia de a schimba felul în care ne desfăşurăm activitatea în diverse domenii şi de a înlătura barierele în relaţiile de colaborare. Trebuie să încurajăm şi să susţinem tehnologiile inovatoare pe care le putem folosi cu încredere, care ne pot ajuta în eforturile noastre de a asigura transferul de active digitale şi să descoperim noi aplicaţii şi utilizări ale tehnologiei pentru a îmbunătăţi viaţa noastră de zi cu zi şi competitivitatea afacerilor noastre", susţine Alexandru Petrescu, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.
La rândul său, Armand Domuţa, preşedintele Asociaţiei Blockchain România, afirmă că România are avantaje în materie de resurse umane şi infrastructură IT şi poate crea o societate inovatoare.
"Blockchain nu este doar o tehnologie, ci o nouă modalitate de a conecta oamenii, creând o economie şi o societate cu totul nouă şi inovatoare. Iar România, datorită avantajelor sale unice în materie de resurse umane, tradiţie şi infrastructură IT, nu poate sta de-o parte. Trebuie să ne asumăm o poziţie îndrăzneaţă ca pionieri şi inovatori, şi să devenim lideri regionali în industria blockchain, care este în plină dezvoltare. Pentru a stimula progresul, trebuie să ne asumăm o voce unitară şi să comunicăm avantajele pe care le aduce tehnologia blockchain pentru foarte multe industrii locale. Misiunea noastră, în cadrul Asociaţiei Blockchain România, este de a educa publicul, de a promova dezvoltarea unei comunităţi locale de blockchain şi de a deveni liderul dialogului cu autorităţile de reglementare", este de părere Domuţa.
Potrivit organizatorilor Romania Blockchain Summit, companiile şi antreprenorii care vor participa la eveniment vor avea şansa de a-şi prezenta ideile de afaceri în faţa unor fonduri de investiţii cunoscute din regiune. Investitorii experimentaţi vor fi, de asemenea, în juriul care va evalua şi va premia cele mai promiţătoare proiecte, în cadrul competiţiei de prezentări pentru startup-uri.

Lasă un comentariu