Evenimentul zilei

Dum01262020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Medicină alternativă România
25 Ian 2020
Publicat în România

Directorul artistic și prim-dirijorul Orchestrei naționale de muzică populară „Lăutarii”, maestrul Nicolae Botgros, Artist al Poporului, laureat al Premiului Național, deținător al ”Ordinului Republicii”, considerat ”magician al viorii”, a împlinit astăzi, 25 ianuarie, 67 de ani.

24 Ian 2020
by  - 
Publicat în România

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a declarat vineri că nu există obiectiv mai mare acum pentru România decât reunificarea cu Republica Moldova, menţionând că astfel ţara noastră ar deveni o adevărată putere agricolă şi îi va creşte puterea de vot în UE, relatează Agerpres.

24 Ian 2020
by  - 
Publicat în România

Premierul României, Ludovic Orban, afirmă, în mesajul transmis cu ocazia zilei de 24 Ianuarie, că „sărbătoarea Unirii Principatelor Române este un bun prilej de reflecţie pentru ceea ce ne dorim ca popor pentru viitor, lăsând deoparte diferenţele de opinie sau rivalităţile politice”, relatează Agerpres.

24 Ian 2020
by  - 
Publicat în România

La 24 ianuarie 2020 este sărbătorită în întreaga ţară, Ziua Unirii Principatelor Române. În acest an, se împlinesc 161 de ani de la unirea Moldovei cu Ţara Românească sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859-1866), fiind considerat primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar român. La 1 decembrie 1918, ţelul comun de unire a românilor într-un singur stat a fost atins, prin Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România, relatează Agerpres.

23 Ian 2020
Publicat în România

Unirea Principatelor Române a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea prin unirea statelor Moldova și Țara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești. Procesul unirii, bazat pe puternica apropiere culturală și economică între cele două țări, a cunoscut o etapă decisivă, care s-a dovedit a fi ireversibilă, prin alegerea colonelului moldovean Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor principate, la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească. Mica Unire 24 ianuarie: Unirea Moldovei cu Țara Românească a avut loc în anul 1859. 

23 Ian 2020
Publicat în România

Ambasadorul României la Chișinău Daniel Ioniță este invitatul din această seară al talk-show-ului „Cabinetul din Umbră”.

23 Ian 2020
Publicat în România

„România a ocupat nordul Bucovinei în 1918”. Declarația a fost făcută de președintele Ucrainean, Volodimir Zelenski, în cadrul unui discurs ținut cu ocazia Zilei Unităţii şi Libertăţii Ucrainei, marcată anual la 22 ianuarie.

23 Ian 2020
Publicat în România

Românii din întreaga lume îşi doresc să menţină un contact cât mai strâns cu ţara lor, promovând România printre semenii lângă care au ales să convieţuiască, susţine europarlamentarul Eugen Tomac, într-o postare pe Facebook cu prilejul Convenţiei Românilor de Pretutindeni, ce va fi organizată vineri, 24 ianuarie, la Palatul Parlamentului.

23 Ian 2020
Publicat în România

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că se aştepta ca Traian Băsescu şi Călin Popescu-Tăriceanu să nu fie de acord cu modificarea legislaţiei electorale cu doar câteva luni înainte de un scrutin, susţinând că iniţiativa PNL este "un atac la democraţie".

22 Ian 2020
by  - 
Publicat în România

În cursa pentru nominalizări la cea de-a 14-a ediţie a Galei Premiilor Gopo, cel mai important eveniment care recompensează şi celebrează realizările anuale ale cinematografiei româneşti, intră 91 de filme, lansate în cinematografe sau festivaluri naţionale şi internaţionale în 2019, relatează Agerpres.

21 Ian 2020
Publicat în România

Ministrul român al Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat, marți, 21 ianuarie, propunerile pentru ocuparea funcțiilor de șef la DNA, Parchetul General și DIICOT.

19 Ian 2020
by  - 
Publicat în România

În viața lor pe acest pământ, icoanele, chiar și cele făcătoare de minuni, au un teribil dușman de moarte, materializat sub forma cariilor de lemn, pe care doar minunile tehnologiei și științei moderne le pot eradica în întregime. 

Pagina 1 din 55