Evenimentul zilei

Mie07262017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Nutriție
11 Iul 2017
Publicat în Nutritie

Unul dintre cele mai populare alimente tradiționale românești, slanina de porc, și-a căpătat în ultimii ani un renume prost, acela de a avea foarte mult colesterol, care dăunează sănătății.

11 Iul 2017
Publicat în Nutritie

Mărimea porțiilor de mâncare din ziua de azi reprezintă unul dintre principalii factori vinovați de faptul că la nivel mondial se înregistrează un număr record de persoane supraponderale și obeze, informează un nou studiu publicat marți, citat de Xinhua.

01 Iul 2017
Publicat în Nutritie

Este anotimul în care renunţăm la mâncărurile care ne fac rău şi trecem pe fructe şi legume. Nu ştii de unde să începi regimul sănătos? Iată ce ţi se potriveşte în fucţie de zodie.

13 Iun 2017
Publicat în Nutritie

Dacă toţi oamenii ar renunţă brusc să mai mănânce carne, efecte ar apărea atât asupra sănătăţii lor, cât şi în ceea ce priveşte economia, mediul şi chiar climă. De „ziua fără carne”, sărbătorită, luni, BBC a trecut în revista câteva astfel de efecte, dacă oamenii ar renunţă complet la carne până în 2050.

11 Iun 2017
Publicat în Nutritie

Autorităţile din Moscova ameninţă cu interzicerea vânzării de shaorma şi kebab, susţinând că standurile unde sunt vândute aceste produse încalcă constant standardele sanitare, scrie The Guardian.

09 Iun 2017
Publicat în Nutritie

Fructoza, tipul de zahăr care se găsește în fructe, miere și unele vegetale, reprezintă o opțiune mai sănătoasă în comparație cu zahărul comun, ''de masă'', informează joi Xinhua citând concluziile unui studiu efectuat în Australia.

06 Iun 2017
Publicat în Nutritie

Gastrita este procesul inflamator localizat la nivelul mucoasei stomacului. Este una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale tractului digestiv, provocată frecvent de un stil alimentar deficitar și dezorganizat, înmulțirea bacteriei Helicobacter Pylori în stomac, surmenajul moral, stresul cronic, fumatul, abuzul de alcool, predispoziția genetică.

19 Mai 2017
Publicat în Nutritie

Probabil, mulți dintre noi bem cafea de la tonomatul din colț, de la muncă sau consumăm cafea la plic. Sunt soluții mult mai rapide decât prepararea cafelei acasă, însă, ceea ce trebuie să știți, este câte ingrediente periculoase conține respectiva cafea.

09 Mai 2017
Publicat în Nutritie

Celebra marcă de bere irlandeză Guinness a anunțat în 2015 că produsele sale vor deveni vegane, iar promisiunea sa este aproape îndeplinită, informează cnewsmatin.fr

02 Mai 2017
Publicat în Nutritie

Nu există nicio pilulă magică care să te ajute să dai jos aproximativ 30 de kilograme într-o săptămână fără să-ţi compromiţi sănătatea. În orice caz, Bright Side dezvăluie o reţetă delicioasă şi sănătoasă de suc, care te ajută să obţii mai uşor un abdomen plat.

01 Mai 2017
Publicat în Nutritie

Scriitorul Constantin Bacalbaşa (1856-1935) afirmă în cartea „Bucureştii de altădată” că mititeii au fost inventaţi tot în restaurantul „La idee”, când proprietarul, rămas fără maţe de oaie pentru cârnaţi, a pus carnea direct pe grătar. Însă bucătarul de la „Carul cu Bere”, localul vecin, susţinea, pe la 1920, altceva.

24 Apr 2017
Publicat în Nutritie

Sunt cinci regiuni la nivel mondial, numite Zonele Albastre, unde se înregistrează cel mai mare procent de persoane cu vârsta de 100 sau peste 100 de ani. Locuitorii de aici au impus standarde de invidiat, iar secretele longevităţii lor se află în dulapurile din bucătărie.

10 Apr 2017
Publicat în Nutritie

Produsele de fast food, seminţele, covrigeii pot reprezenta pentru organismul nostru adevărate bombe calorice.

30 Mar 2017
Publicat în Nutritie

Ioana Cozma, studentă în anul IV la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor a Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, a inventat o băutură din ghindă care poate înlocui cu succes cafeaua şi care are proprietăţi antioxidante. Ea a precizat că a folosit pentru producerea noii băuturi ghindă din stejar roşu, recoltată toamna trecută, scrie exquis.ro.

Pagina 1 din 11