Evenimentul zilei

Vi04272018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Nutriție
22 Sep 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Bananele cu pete negre si maro pe coaja contin un ingredient care distruge celulele tumorale, sustin oamenii de stiinta japonezi.

22 Sep 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Sâmburii de mere, pere, caise și ai altor fructe conțin acid prusic (cianură de hidrogen, diferită de cianura de potasiu, cunoscuta otravă), toxicitatea fiind periculoasă când sunt sparți și intră în contact cu apa, deci și în timpul mestecării.

21 Sep 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Grăsimea artificială este utilizată pentru îmbunătățirea gustului, texturii și termenului de valabilitate ale produselor alimentare procesate, deși grăsimile „trans” există de asemenea în mod natural în lapte, cum ar fi laptele integral, și în unele tipuri de carne.

21 Sep 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Cine simte foame la o oră după ce a servit o masă copioasă a optat fără îndoială pentru alimente greșite, adică cele care stimulează pofta de mâncare în loc să o potolească.

14 Sep 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Pizza este unul dintre felurile de mâncare iubite de multă lume, dar se recomandă să nu se consume în exces. Are o înaltă valoare calorică și este considerată mâncare de tip junk food. Totuși, totul depinde de cum se elaborează și de produsele utilizate, relatează duminică ziarul spaniol ABC, care redă câteva secrete pentru o pizza sănătoasă.

20 Aug 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Iaurtul îngheţat preparat acasă sau luat de la gelaterie, îngheţata ambalată sau servită la restaurant, sorbetul sau ice-pop-urile – toate sunt deserturi apetisante şi răcoroase de vară. În ciuda satisfacţiilor de moment, ele pot avea efecte nocive pe termen lung.

13 Aug 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Secretul consta in alimente satioase, care nu ingrasa. Astfel, organismul isi primeste cantitatea de nutrienti si vitamine de care are nevoie, dar nu ajunge sa-si “depoziteze rezerve de energie”. Iar in aceste conditii, tu poti sa consumi, la orice ora din zi, aceste alimente fara sa te ingrasi.

11 Aug 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Măslinele verzi sunt un deliciu mediteranean, aducând un plus de savoare multor mâncăruri, salate şi gustări de vară. Măslinul, pe numele său oficial Olea europea, este un arbore originar din Siria şi din zonele de litoral ale Turciei, foarte răspândit în jurul Mării Mediterane, unde era cultivat chiar şi cu 5000 de ani în urmă.

27 Iul 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Doi nutriţionişti: Stephanie Clarke şi Willow Jarosh au făcut echipă pentru a face câteva fişe după care să te ghidezi ca să mânânci cât vrei şi să slăbeşti. Iată ce să mânânci pentru a slăbi câte puţin la fiecare masă.

13 Iul 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Majoritatea persoanelor au grijă de dieta lor în mod special înainte de sosirea verii și vacanței, cu gândul la cum vor arăta pe plajă și la piscină. Alimentația este o temă importantă în toate anotimpurile, dar vara cu atât mai mult. Temperaturile înalte și schimbările survenite în privința obiceiurilor pot da peste cap organismul, fapt pentru care este esențial să se mențină o dietă sănătoasă.

02 Iul 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Spanacul și alte legume cu frunze verzi, consumate zilnic, ar putea preveni pericolul degenerării până la demență!

Aceasta susțin cercetătorii de la Universitatea Rush din Chicago (SUA) care au evaluat anual dieta și capacitatea mentală a aproximativ 950 de persoane în vârstă, pe o perioadă de doi până la 10 ani, după cum scrie telegraph.co.uk.

Participanții, care au avut o vârstă medie de 81 ani, au fost supuși la 19 teste pentru evaluarea funcției lor mentale.

Cei care au mâncat legume cu frunze verzi, cum ar fi spanac și varză creață, o dată sau de două ori pe zi înregistrează un declin cognitiv semnificativ mai mic decât cei care nu au avut acest obicei alimentar, chiar și atunci când au fost luați în considerare și alți factori, cum sunt educația, exercițiile fizice și istoricul familial de demență. De asemenea, s-a semnalat o întinerirea întregului organism.

 

 

29 Iun 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Consumul de fistic ar putea sa te ajute sa pierzi din greutate, conform unui studiu publicat in publicatia Nutrition.

08 Iun 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Este vorba despre vitamina C, care ajută la dezvoltarea optimă a sistemului cardiovascular și a ochilor și menține pielea sănătoasă. Alimentele cu cel mai mare conținut de vitamina C sunt citricele, kiwi, ardeii verzi și roșii, căpșunile, tomatele, broccoli, cartofii (în special cartofii dulci), salata și legumele verzi, varza, fructele de pădure și ananasul. Vitamina C se elimină repede din organism, deci rar putem vorbi de consum excesiv. Totuși, doza indicată copiilor nu trebuie să treacă de 500 de mg pe zi, pentru a evita tulburările digestive (diaree, dureri de burtă). 

În plus, ajută la dezvoltarea optimă a sistemului cardiovascular și a ochilor și menține pielea sănătoasă. Alimentele cu cel mai mare conținut de vitamina C sunt citricele, kiwi, ardeii verzi și roșii, căpșunile, tomatele, broccoli, cartofii (în special cartofii dulci), salata și legumele verzi, varza, fructele de pădure și ananasul. Vitamina C se elimină repede din organism, deci rar putem vorbi de consum excesiv. Totuși, doza indicată copiilor nu trebuie să treacă de 500 de mg pe zi, pentru a evita tulburările digestive (diaree, dureri de burtă).

07 Iun 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

O echipă de medici americani au efectuat un experiment edificator în acest sens. Au adunat femei şi bărbaţi supraponderali şi le-au declanşat pofta de a mânca alimente care le plăceau în mod deosebit. Li s-a cerut apoi să îşi atingă fruntea, să se tragă de ureche, să mişte degetele de la picioare sau să se uite la ceva de pe perete.

Rezultatul a fost că cele patru acţiuni au dus la scăderea apetitului, gesturile ștergând imaginea mentală și permiţând neutralizarea parţială a apetitului.

Cercetătorii susţin că aceste mici gesturi ar putea fi integrate în programe ample de slăbire şi le recomandă celor care vor să dea jos câteva kilograme să le încerce.