Evenimentul zilei

Joi07192018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Nutriție
11 Aug 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Măslinele verzi sunt un deliciu mediteranean, aducând un plus de savoare multor mâncăruri, salate şi gustări de vară. Măslinul, pe numele său oficial Olea europea, este un arbore originar din Siria şi din zonele de litoral ale Turciei, foarte răspândit în jurul Mării Mediterane, unde era cultivat chiar şi cu 5000 de ani în urmă.

27 Iul 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Doi nutriţionişti: Stephanie Clarke şi Willow Jarosh au făcut echipă pentru a face câteva fişe după care să te ghidezi ca să mânânci cât vrei şi să slăbeşti. Iată ce să mânânci pentru a slăbi câte puţin la fiecare masă.

13 Iul 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Majoritatea persoanelor au grijă de dieta lor în mod special înainte de sosirea verii și vacanței, cu gândul la cum vor arăta pe plajă și la piscină. Alimentația este o temă importantă în toate anotimpurile, dar vara cu atât mai mult. Temperaturile înalte și schimbările survenite în privința obiceiurilor pot da peste cap organismul, fapt pentru care este esențial să se mențină o dietă sănătoasă.

02 Iul 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Spanacul și alte legume cu frunze verzi, consumate zilnic, ar putea preveni pericolul degenerării până la demență!

Aceasta susțin cercetătorii de la Universitatea Rush din Chicago (SUA) care au evaluat anual dieta și capacitatea mentală a aproximativ 950 de persoane în vârstă, pe o perioadă de doi până la 10 ani, după cum scrie telegraph.co.uk.

Participanții, care au avut o vârstă medie de 81 ani, au fost supuși la 19 teste pentru evaluarea funcției lor mentale.

Cei care au mâncat legume cu frunze verzi, cum ar fi spanac și varză creață, o dată sau de două ori pe zi înregistrează un declin cognitiv semnificativ mai mic decât cei care nu au avut acest obicei alimentar, chiar și atunci când au fost luați în considerare și alți factori, cum sunt educația, exercițiile fizice și istoricul familial de demență. De asemenea, s-a semnalat o întinerirea întregului organism.

 

 

29 Iun 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Consumul de fistic ar putea sa te ajute sa pierzi din greutate, conform unui studiu publicat in publicatia Nutrition.

08 Iun 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Este vorba despre vitamina C, care ajută la dezvoltarea optimă a sistemului cardiovascular și a ochilor și menține pielea sănătoasă. Alimentele cu cel mai mare conținut de vitamina C sunt citricele, kiwi, ardeii verzi și roșii, căpșunile, tomatele, broccoli, cartofii (în special cartofii dulci), salata și legumele verzi, varza, fructele de pădure și ananasul. Vitamina C se elimină repede din organism, deci rar putem vorbi de consum excesiv. Totuși, doza indicată copiilor nu trebuie să treacă de 500 de mg pe zi, pentru a evita tulburările digestive (diaree, dureri de burtă). 

În plus, ajută la dezvoltarea optimă a sistemului cardiovascular și a ochilor și menține pielea sănătoasă. Alimentele cu cel mai mare conținut de vitamina C sunt citricele, kiwi, ardeii verzi și roșii, căpșunile, tomatele, broccoli, cartofii (în special cartofii dulci), salata și legumele verzi, varza, fructele de pădure și ananasul. Vitamina C se elimină repede din organism, deci rar putem vorbi de consum excesiv. Totuși, doza indicată copiilor nu trebuie să treacă de 500 de mg pe zi, pentru a evita tulburările digestive (diaree, dureri de burtă).

07 Iun 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

O echipă de medici americani au efectuat un experiment edificator în acest sens. Au adunat femei şi bărbaţi supraponderali şi le-au declanşat pofta de a mânca alimente care le plăceau în mod deosebit. Li s-a cerut apoi să îşi atingă fruntea, să se tragă de ureche, să mişte degetele de la picioare sau să se uite la ceva de pe perete.

Rezultatul a fost că cele patru acţiuni au dus la scăderea apetitului, gesturile ștergând imaginea mentală și permiţând neutralizarea parţială a apetitului.

Cercetătorii susţin că aceste mici gesturi ar putea fi integrate în programe ample de slăbire şi le recomandă celor care vor să dea jos câteva kilograme să le încerce.

07 Iun 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Este o combinaţie de hrană prăjită, mâncare nesănatoasă şi băuturi răcoritoare...Mâncarea mexicană reprezintă un pericol. În Mexic, obezitatea afectează 73% dintre femei, 69% dintre bărbaţi şi 35% dintre adolescenţi.

Mâncarea mexicană este cea mai periculoasă pentru inimă, spune un renumit cardiologul Enrique C. Morales Villegas. El afirmă că mâncarea din ţara sa este chiar mai periculoasă decât cea de tip fast-food.

Medicul mexican este de parere că de vină este concepţia despre viaţa a oamenilor. Ei se concentrează mai mult asupra confortului, scrie presa din Mexic, citată de realitatea.net. „Oamenii mănânca prea mult în fiecare zi, se uită multe ore la televizor, petrec două ore în faţa calculatorului şi fac mai puţin de 10 minute de activitate fizică”, a descris el stilul de viaţă al mexicanilor.



 

25 Mai 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Legume la tigaie, frigărui de legume cu roşii, iaurturi, spanac, ţelină cu măr, cereale, alune, migdale, grepfruit, fasole verde cu roşii, salată în cantităţi cât mai mari deoarece conţine vitamina C, ciuperci, broccoli, măsline...

Specialiştii precizează că putem renunţa la carne în favoarea alimentelor sănatoase, cum ar fi cele de mai sus, plus merele verzi, morcovii, portocalele.

Toate acestea deoarece o asemenea dietă, şi anume vegetariană, înglobează multe alimente proaspete, cu valoare nutriţională crescută, pentru ca organismul să beneficieze de toti nutrienţii.
De asemenea, specialiştii mai recomandă cât mai multe “combinaţii” de legume şi fructe, mâncate de-a lungul unei zile, şi desigur pentru cei care pot rezista la o dietă fără carne. "Scapă de carne în favoarea lucrurilor sănătoase", subliniază nutriţioniştii.     

12 Mai 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Pentru a va remodela silueta si a obtine un abdomen plat, trebuie sa consumati cât mai putina sare.

29 Apr 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Potrivit specialiştilor, stilul raw vegan presupune combinarea a două tipuri de alimentaţie.

28 Apr 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Specialiştii vorbesc despre faptul că ciocolata, are un conţinut bogat în magneziu (330 mg la 100 g ciocolată).

27 Apr 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Specialiștii susțin că această mâncare românească are o mulțime de beneficii pentru organismul nostru.

22 Apr 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Dacă foamea nu își dă pace și de fiecare dată când vezi frigiderul îți vine să te muți temporar în el înseamnă că nu mănânci ce trebuie.