Evenimentul zilei

Lun11192018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Nutriție
29 Iun 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Consumul de fistic ar putea sa te ajute sa pierzi din greutate, conform unui studiu publicat in publicatia Nutrition.

08 Iun 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Este vorba despre vitamina C, care ajută la dezvoltarea optimă a sistemului cardiovascular și a ochilor și menține pielea sănătoasă. Alimentele cu cel mai mare conținut de vitamina C sunt citricele, kiwi, ardeii verzi și roșii, căpșunile, tomatele, broccoli, cartofii (în special cartofii dulci), salata și legumele verzi, varza, fructele de pădure și ananasul. Vitamina C se elimină repede din organism, deci rar putem vorbi de consum excesiv. Totuși, doza indicată copiilor nu trebuie să treacă de 500 de mg pe zi, pentru a evita tulburările digestive (diaree, dureri de burtă). 

În plus, ajută la dezvoltarea optimă a sistemului cardiovascular și a ochilor și menține pielea sănătoasă. Alimentele cu cel mai mare conținut de vitamina C sunt citricele, kiwi, ardeii verzi și roșii, căpșunile, tomatele, broccoli, cartofii (în special cartofii dulci), salata și legumele verzi, varza, fructele de pădure și ananasul. Vitamina C se elimină repede din organism, deci rar putem vorbi de consum excesiv. Totuși, doza indicată copiilor nu trebuie să treacă de 500 de mg pe zi, pentru a evita tulburările digestive (diaree, dureri de burtă).

07 Iun 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

O echipă de medici americani au efectuat un experiment edificator în acest sens. Au adunat femei şi bărbaţi supraponderali şi le-au declanşat pofta de a mânca alimente care le plăceau în mod deosebit. Li s-a cerut apoi să îşi atingă fruntea, să se tragă de ureche, să mişte degetele de la picioare sau să se uite la ceva de pe perete.

Rezultatul a fost că cele patru acţiuni au dus la scăderea apetitului, gesturile ștergând imaginea mentală și permiţând neutralizarea parţială a apetitului.

Cercetătorii susţin că aceste mici gesturi ar putea fi integrate în programe ample de slăbire şi le recomandă celor care vor să dea jos câteva kilograme să le încerce.

07 Iun 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Este o combinaţie de hrană prăjită, mâncare nesănatoasă şi băuturi răcoritoare...Mâncarea mexicană reprezintă un pericol. În Mexic, obezitatea afectează 73% dintre femei, 69% dintre bărbaţi şi 35% dintre adolescenţi.

Mâncarea mexicană este cea mai periculoasă pentru inimă, spune un renumit cardiologul Enrique C. Morales Villegas. El afirmă că mâncarea din ţara sa este chiar mai periculoasă decât cea de tip fast-food.

Medicul mexican este de parere că de vină este concepţia despre viaţa a oamenilor. Ei se concentrează mai mult asupra confortului, scrie presa din Mexic, citată de realitatea.net. „Oamenii mănânca prea mult în fiecare zi, se uită multe ore la televizor, petrec două ore în faţa calculatorului şi fac mai puţin de 10 minute de activitate fizică”, a descris el stilul de viaţă al mexicanilor.



 

25 Mai 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Legume la tigaie, frigărui de legume cu roşii, iaurturi, spanac, ţelină cu măr, cereale, alune, migdale, grepfruit, fasole verde cu roşii, salată în cantităţi cât mai mari deoarece conţine vitamina C, ciuperci, broccoli, măsline...

Specialiştii precizează că putem renunţa la carne în favoarea alimentelor sănatoase, cum ar fi cele de mai sus, plus merele verzi, morcovii, portocalele.

Toate acestea deoarece o asemenea dietă, şi anume vegetariană, înglobează multe alimente proaspete, cu valoare nutriţională crescută, pentru ca organismul să beneficieze de toti nutrienţii.
De asemenea, specialiştii mai recomandă cât mai multe “combinaţii” de legume şi fructe, mâncate de-a lungul unei zile, şi desigur pentru cei care pot rezista la o dietă fără carne. "Scapă de carne în favoarea lucrurilor sănătoase", subliniază nutriţioniştii.     

12 Mai 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Pentru a va remodela silueta si a obtine un abdomen plat, trebuie sa consumati cât mai putina sare.

29 Apr 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Potrivit specialiştilor, stilul raw vegan presupune combinarea a două tipuri de alimentaţie.

28 Apr 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Specialiştii vorbesc despre faptul că ciocolata, are un conţinut bogat în magneziu (330 mg la 100 g ciocolată).

27 Apr 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Specialiștii susțin că această mâncare românească are o mulțime de beneficii pentru organismul nostru.

22 Apr 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Dacă foamea nu își dă pace și de fiecare dată când vezi frigiderul îți vine să te muți temporar în el înseamnă că nu mănânci ce trebuie.

17 Apr 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

An de an, zilele de Paște sunt pentru cei mai mulți dintre noi un prilej de răsfăț culinar prelungit, care însă își pune imediat amprenta asupra sănătății și chiar a siluetei. Cine nu s-a putut abține de la ouă, drob, pască, vin, friptură de miel, cozonac și a ajuns să mănânce mai mult decât și-a propus, probabil că acum se simte obosit, lipsit de energie, apatic și cu un nivel scăzut de concentrare.

15 Apr 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Cu dieta cu ouă fierte, mai ales că suntem și în perioada sărbătorilor pascale și probabil ți s-a întâmplat să vopsești mai multe ouă decât trebuie. Prin urmare, nu le irosi și încearcă această dietă. Cu această dietă bazată este bazată pe ouă și citrice slăbești până la 10 kilograme într-o săptămână.

10 Apr 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Multe persoane au tendinţa să tot amâne aruncarea alimentelor, mai ales când vine vorba de cele gătite în casă, pentru care au depus efort, pentru că nu vor să irosească timpul şi banii investiţi în respectivul fel de mâncare. Pentru a vă asigura că nu uitaţi de câte zile stă mâncarea în frigider, ar fi indicat să notaţi cu un marker data preparării.

09 Apr 2015
by  - 
Publicat în Nutritie

Ovăzul este indicat în absolut toate dietele, dacă este consumat într-un anumit fel. Pentru a ști cum slăbești cu ovăz, este necesar mai întâi să înțelegi că ovăzul este una dintre cele mai sănătoase cereale.