Evenimentul zilei

Lun11202017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Nutriție
20 Aug 2014
by  - 
Publicat în Nutritie

Pentru a vă menține sănătatea și silueta în formă, rebuie să mâncați la micul dejun terci și banane, susține un grup de medici dietologi din Marea Britanie.

14 Aug 2014
by  - 
Publicat în Nutritie

Iaurtul îngheţat preparat acasă sau luat de la gelaterie, îngheţata ambalată sau servită la restaurant, sorbetul sau ice-pop-urile – toate sunt deserturi apetisante şi răcoroase de vară. În ciuda satisfacţiilor de moment, ele pot avea efecte nocive pe termen lung.

11 Aug 2014
by  - 
Publicat în Nutritie

Știm că ciocolata îmbunătățește starea de spirit. În același timp, prin pofta de ciocolată organismul semnalează insuficiența de magneziu, care ar trebui să fie de circa 300-400 mg pe zi.

11 Aug 2014
by  - 
Publicat în Nutritie

O dietă corespunzătoare, exerciţii fizice regulate şi “strategiile de control al stresului” sunt principalele modalităţi de scădere în greutate.

11 Aug 2014
by  - 
Publicat în Nutritie

Dieta cu albuș de ou este una dintre cele mai simple metode de a scăpa de celulită, de a slăbi uniform și de a câștiga masa musculară rapid.

11 Aug 2014
by  - 
Publicat în Nutritie

Persoanele care consumă carne roşie – care are, în cantitate mare, efecte nocive bine documentate asupra organismului uman – ar putea să se protejeze în oarecare măsură de aceste efecte dacă mănâncă banane sau cartofi fierţi reci, sugerează un studiu de mică amploare, realizat în Australia.

08 Aug 2014
by  - 
Publicat în Nutritie

Alimentaţia are un rol important nu doar pentru sănătate, ci şi pentru frumuseţea tenului. Chiar dacă o scurtă perioadă de excese nu este chiar un dezastru, o dietă greşită, urmată ani de zile are efecte negative asupra pielii. Ariel Ostad, medic în cadrul American Academy of Dermatology, a prezentat o listă cu alimentele care trebuie evitate dacă ne dorim un ten frumos şi sănătos.

07 Aug 2014
by  - 
Publicat în Nutritie

Specialiştii în nutriţie spun că porum­bul nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică, deoarece acesta reduce riscul apariţiei bolilor cardiace, datorită conţinutului bogat de vitamina E – antioxidant care protejează inima

05 Aug 2014
by  - 
Publicat în Nutritie

Medicii spun că pâinea consumată “cu cap” nu îngraşă, fie albă, fie neagră, dar pâinea neagră vine cu ceva în plus: fibre, vitamine şi minerale. În plus, e mai săţioasă.

02 Aug 2014
by  - 
Publicat în Nutritie

Deși obezitatea este adesea asociată cu ”dependența” de mâncare, oamenii de știință sunt de părere că de vină este de fapt incapacitatea de a te simți sătul după masă. Un studiu recent realizat în Anglia a scos la iveală că migdalele pot ajuta la menținerea senzației de sațietate mult timp.

02 Aug 2014
by  - 
Publicat în Nutritie

Toţi oamenii au parte de momente când se simt nefericiţi, ori trişti. De vină sunt stresul, oboseala dar şi alimentaţia. Medicii consideră că momentele de tristeţe sau oboseală sunt şi un semnal că organismului îi lipsesc substanţe care ar putea ajuta la menţinerea echilibrului şi optimismului. Iar aceste substanţe se pot procura mai ales din alimente.

01 Aug 2014
by  - 
Publicat în Nutritie

Deși în părțile noastre, efectele miraculoase ale busuiocului sunt cunoascute mai mult în ceea ce privește uzul extern, această plantă are o mulțime de proprietăți benefice, pentru a fi utilizată în alimentație.

01 Aug 2014
by  - 
Publicat în Nutritie

În stomac hamburgerii se digeră în mai mult de trei zile, din cauza  grăsimilr pe care le conțin. Este concluzia unui profesor de la Universitatea Nottingham.

31 Iul 2014
by  - 
Publicat în Nutritie

Potrivit nutriționistei americane Elisa Zied, autoarea unor cărți de specialitate, susține că aceste cinci alimente cresc speranța de viață și previne  îmbătrânirea prematură.

Pagina 11 din 11