Evenimentul zilei

Dum12152019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Nutriție Suferi de insomnii? Vezi ce alimente te vor ajuta să dormi liniștit

Suferi de insomnii? Vezi ce alimente te vor ajuta să dormi liniștit

16 Martie 2016 - 

Stresul, anxietatea, medicamentele, dar și consumul excesiv de cafea pot interfera cu calitatea somnului. Aceste alimente au un efect soporific.1. Sucul de cireșe

Un studiu publicat în 2010 în Journal of Medicinal Food a ajuns la concluzia că dacă bei 2 pahare de suc de cireșe poți să dormi mai bine. Proprietățile antiinflamatorii joacă un rol important în a regla ciclul de somn al organismului. Cercetătorii încă nu înțeleg mecanismului, dar conform studiului, oamenii care sufereau de insomnie au fost tratați cu acest “medicament”, scrie doctorulzilei.ro.

2. Laptele cald

Este un truc psihologic destul de vechi. Confortul laptelui cald reduce stresul și face organismul să își “închidă obloanele” mult mai repede. Cercetătorii cred că un amino acid găsit în lapte este convertit de organism în serotonină, hormonul care reglează somnul.

3.Nucile

O deficiență de magneziu duce la insomnie. Nucile sunt bogate în magneziu și reglează tensiunea arterială și glucoza, care pot interfera cu somnul. Adaugă nuci în salate sau în supe și vei vedea diferența.

Acestea sunt trucuri care au efect pe termen scurt. Pentru un somn de calitate o alimentație bogată în fructe, legume, dar și o hidratare suficientă te pot face să dormi mai bine noaptea.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu