Evenimentul zilei

Mie10242018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Nutriție Scrisori de avertizare către părinți: au copii predispuși spre obezitate. Vezi unde are loc fenomenul

Scrisori de avertizare către părinți: au copii predispuși spre obezitate. Vezi unde are loc fenomenul

23 Martie 2017 - 

Mai mulți părinți din Marea Britanie s-au trezit cu scrisori de la serviciul de medicină al școlii primare, Tor Bridge Primary School, în care sunt informați că urmașii lor suferă de obezitate. Fiecare plic era însoțit de o broșură cu sfaturi pentru combaterea bolii respective. 

Serviciul medical al instituției de învățământ a verificat copiii cu vârsta de 4-5 ani, stabilind că mai mulți au kilograme în plus. Și au decis să anunțe părinții, expediindu-le scrisori cu rezultatele investigațiilor. Angajații Tor Bridge Primary School s-au oferit să acorde ajutorul necesar. 

În schimb, părinții au considerat gestul ofensator și au afirmat că acțiunile serviciului medical pot genera anorexie în rândul elevilor.

“Am rămas șocați! Cum poț trimite un pici să se trateze de obezitate? S-ar putea ca, în viitor, din aces motiv, mulți să sufere de depresie și să devină anorexici”, a declarant mama Roxanei de patru ani care, potrivit școlii, e grasă. 

Investigațiile privind greutatea elevilor de 4-5 ani se desfășoară în contextul programului național de monitorzare al greutății copiilor, National Child Measurement Programme, lansat în mai multe instituții britanice de învățământ încă în 2014.

 

Lasă un comentariu