Evenimentul zilei

Mie01162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Nutriție Berea Guinness devine vegană!

Berea Guinness devine vegană!

09 Mai 2017 - 

Celebra marcă de bere irlandeză Guinness a anunțat în 2015 că produsele sale vor deveni vegane, iar promisiunea sa este aproape îndeplinită, informează cnewsmatin.fr

În procesul de preparare a berii Guinness sunt utilizate filtre pentru limpezirea băuturii pe bază de ihtiocol, o substanță gelatinoasă extrasă din pește.

Pentru a putea introduce pe eticheta sa simbolul vegan, Guinness a înlocuit acest sistem de filtrare cu un substitut de origine non-animală.
Totuși, chiar dacă procesul de fabricație a berii a devenit unul prietenos cu stilul vegan — din care sunt eliminate toate produsele de origine animală — recipientele în care este vândută în acest moment berea nu îndeplinesc încă acest standard. Guinness amintește că momentan numai sortimentul de bere la draft, provenind din butoaie, este vegan.

Noile recipiente, din sticlă și la cutie, care respectă standardele vegane sunt puse în vânzare pe parcurs, însă "va dura ceva timp până când acestea vor fi distribuite peste tot", potrivit paginii de Twitter a companiei. "Toate butoaiele de Guinness sunt produse cu noul nostru sistem de filtrare și sunt vegane", se precizează în mesaj.

Lasă un comentariu