Evenimentul zilei

Ma01222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Nutriție Cin”te mâncă, mielule? Ce s-ar întâmpla dacă toţi am renunţă la carne şi am deveni brusc vegetarieni…

Cin”te mâncă, mielule? Ce s-ar întâmpla dacă toţi am renunţă la carne şi am deveni brusc vegetarieni…

13 Iunie 2017 - 

Dacă toţi oamenii ar renunţă brusc să mai mănânce carne, efecte ar apărea atât asupra sănătăţii lor, cât şi în ceea ce priveşte economia, mediul şi chiar climă. De „ziua fără carne”, sărbătorită, luni, BBC a trecut în revista câteva astfel de efecte, dacă oamenii ar renunţă complet la carne până în 2050.

Un prim astfel de efect ar fi acela că numărul deceselor ar fi cu șapte milioane mai mic, în fiecare an. Fără carne în alimentaţie înseamnă şi un risc mai mic de boli ale inimii, diabet, atac vascular cerebral şi chiar diferite tipuri de cancer. Mai ales mezelurile și alte produse de carne procesate sunt cancerigene. Costurile cu medicamentele ar fi mult mai mici dacă am renunța la carne, o spun chiar mulți medici din Republica Moldova.

Renunţarea bruscă la carne ar duce însă crescătorii de animale la sapă de lemn. În anumite regiuni ale lumii, pământul este atât de arid, încât nu poate fi folosit pentru a cultivă legume sau cereale.

Pe de altă parte, cantitatea de emisii din atmosferă, la care contribuie inclusiv animalele, ar fi mai mică. Iar efectele s-ar resimţi inclusiv asupra climei. O parte din biodiversitatea pierdută ar reapărea. Ierbivore mari, aşa cum sunt bizonii, ar putea trăi liniştite din nou. La fel s-ar întâmplă şi cu lupii, decimați timp de zeci de ani pentru a nu atacă turmele de oi, scrie ziare.com.

 

 

 

 

Lasă un comentariu