Evenimentul zilei

Dum01202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Nutriție Lipsă de concentrare la ore? Ce fructe să-i dai copilului ca să fie MAI ATENT

Lipsă de concentrare la ore? Ce fructe să-i dai copilului ca să fie MAI ATENT

25 Ianuarie 2018 - 

Copiii de şcoală primară pot să scape de problemele de deficit de atenţie dacă li se introduc în alimentaţie afine, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Reading.

Studiul a presupus ca un grup de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 10 ani să consume o băutură care are în compoziţie afine sălbatice, iar un alt grup a consumat un produs cu efect placebo. S-a constatat că cei care au băut sucul de afine au fost cu 9% mai atenţi decât ceilalţi fără să piardă din acurateţea rezolvării testului. „Este pentru prima dată când observăm un efect pozitiv al flavonoidelor asupra copiilor”, a declarat Claire Williams, profesor de neuroştiinţe la Universitatea din Reading.

Afinele au fost asociate cu o serie de alte efecte pozitive asupra sănătăţii datorate conţinutului ridicat de antioxidanţi. De asemenea, studii anterioare au demonstrat că luptă şi împotriva inflamaţiilor, iar noua cercetare arată că şi la nivel cognitiv are efecte pozitive. Flavonoidele se mai găsesc în ceai, cafea, ciocolată neagră, spanac, varză, salată şi alte legume cu frunze verzi, roşii, ceapă, castraveţi, fructe de pădure şi citrice, pătrunjel, cimbru, ţelină, şofran.

Nu este primul studiu pe care Universitatea din Reading îl face pentru a arăta care sunt beneficiile afinelor. Anterior au demonstrat că îmbunătăţeşte starea de spirit a tinerilor şi copiilor şi ajută memoria.

Afinele se pot folosi în diverse smoothie-uri care pot fi servite copiilor atât la micul dejun, cât şi drept gustare. Pentru că nu se găsesc tot timpul proaspete, puteţi folosi şi fructe congelate fără să vă fie teamă că îşi pierd din proprietăţi.

Sursa: exquis.ro

 

 

 

Lasă un comentariu