Evenimentul zilei

Mie10242018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Nutriție CARE sunt avantajele şi dezavantajele alimentelor congelate

CARE sunt avantajele şi dezavantajele alimentelor congelate

06 Martie 2018 - 

Alimentele sunt produse perisabile, ceea ce înseamnă că se strică repede dacă nu sunt păstrate în mod corespunzător. Totuşi, sunt anumite alimente care nu ar trebui să fie niciodată congelate. Dacă nu știi ce să pui în coș atunci când îți faci cumpărăturile, nutriționiștii îți sar în ajutor.

„E important să ştim că nu toate alimentele pot fi congelate. Prin congelare se creează cristale de gheaţă, iar cu cât procentul de apă, de microcristale de gheaţă este mai mare, cu atât mai mult pot dăuna structurii alimentelor”, susţine nutriţionistul Florin Ioan Bălănică, relatează descoperă.ro. 

Astfel, alimente precum salata, ciupercile sau castraveţii trebuie păstrate în starea naturală, asta în timp ce carnea, peştele, mazărea, porumbul sau condimentele aromate pot fi congelate.

„Recomand moderaţie în consumul produselor semipreparate şi congelate precum cartofii sau produsele de patiserie. Pizza congelată are un conţinut ridicat de grăsimi şi o încărcătură calorică echivalentă cu necesarul caloric zilnic. Consumată neraţional poate duce la creşterea în greutate şi astfel poate apărea  riscul dezvoltării  unor boli metabolice”, precizează nutriţionistul.  

Cu toate astea, când mergem la cumpărături, nu trebuie să evităm raionul de produse congelate. „Fructele şi legumele îşi păstrează nutrienţii după congelare şi pot fi consumate tot timpul anului, asigurandu-ne astfel o alimentaţie echilibrată şi bogată nutriţional.

 

Produsele semipreparate (congelate) trebuie consumate ocazional, asta pentru a preveni creşterea în greutate şi eventualele efecte nocive. 

Lasă un comentariu