Evenimentul zilei

Lun03252019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Nutriție Ești un cafegiu înrăit? Ar trebui să citești textul de mai jos. Medicii avertizează: Efectele teribile ale excesului de cafea

Ești un cafegiu înrăit? Ar trebui să citești textul de mai jos. Medicii avertizează: Efectele teribile ale excesului de cafea

11 Martie 2018 - 

În doze mici, este cât se poate de sănătoasă. Experții în nutriție îți sugerează să nu exagerezi totuși cu cantitatea pe care o consumi zi de zi pentru că ii vei simți din plin efectele negative.

1. Auzi… lucruri

Cercetătorii de la o universitate din Melbourne au studiat efectele cafeinei și au dat verdictul: dacă bei peste cinci căni de cafea pe zi, auzi zgomote care nu există în realitate.

2. Îți afectează ficatul

Conform unui studiu realizat de Institutul American de Diabet și boli de digestie, prea multă cafeină consumată îți poate distruge ficatul, mai ales dacă iei analgezice.

3. Îți ridică tensiunea arterială

Iar acesta nu este un lucru bun. Potrivit foodstory.știrileprotv.ro, inima îți pompează mai tare și, pe termen lung, asta se poate transformă într-o boală în toată regulă.

4. Te face irascibil

Prea multă cafea îți poate da o stare de iritabilitate, întrucât împiedică oxigenul să ajungă la creier.

5. Duce la insomnii

Până este eliminată din sistem, cafeina îți poate da bătăi mari de cap. Dacă faci excese, s-ar putea să nu mai dormi noaptea.

6. Dă dependență

Dacă renunți la cafea, pe care o asociezi de regulă cu un obicei plăcut și relaxant, s-ar putea să ai parte de niște efecte neplăcute: indispoziție, capacitate slabă de concentrare. În acest moment, depinzi de cafea ca să te simți bine, iar asta este definiția dependenței.

7. Dureri de cap

Dacă renunți brusc la cafea sau dacă trec mai mult de 12 ore de când n-ai mai băut una, s-ar putea să ai dureri de cap, să ai o stare de somnolență și să nu te poți concentra.

8. Depresie

Este un alt efect advers al renunțării la cafea. Dacă bei prea multă și apoi renunți brusc la ea, s-ar putea să ai parte de stări depresive, de anxietate și oboseală.

9. Îți crește riscul de osteoporoză

Dacă bei multă cafea, trebuie să ai grijă să consumi suficient calciu și vitamina D. În caz contrar, s-ar putea să-ți mărești șansele de osteoporoză.

Sursă: exquis.ro

 

 

Lasă un comentariu