Evenimentul zilei

Vi02222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Nutriție Avertismentul specialiştilor din sănătate: DE CE nu sunt bune iaurturile pentru copii

Avertismentul specialiştilor din sănătate: DE CE nu sunt bune iaurturile pentru copii

01 Mai 2018 - 

Iaurturile pentru copii pot conţine întreaga cantitate de zahăr permisă zilnic, avertizează oficialii din sănătate. Analiza realizată pe marile branduri de iaurturi de către experţii de la Public Health Liverpool, arată că unele produse de acest fel conţin echivalentul a aproape cinci cuburi de zahăr. 

Aceasta este limita maximă admisă de specialiştii în sănătate pentru un copil cu vârsta cuprinsă între patru şi şase ani. În ceea ce priveşte copii cu vârsta cuprinsă între şapte şi 10 ani, aceştia nu ar trebui să consume cantităţi mai mari de şase cuburi de zahăr, scrie descoperă.rp. Public Health Liverpool a scos la iveală aceste rezultate în urma cercetărilor realizate cu scopul de a reduce obezitatea infantilă, care a ajuns la cote alarmante în rândul elevilor britanici. 

Consumul excesiv de zahăr nu conduce numai la apariţia obezităţii, ci atrage după sine şi probleme dentare grave, pierderea dinţilor sau apariţia cariilor. Alături de alte produse cu un conţinut de zahăr ridicat, iaurturile pentru copii agravează afecţiunile enumerate mai sus.

Lasă un comentariu