Evenimentul zilei

Joi11152018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Nutriție Roșiile cu ţugui. Adevărul despre acestea: Vezi dacă mai vrei să mănânci astfel de legume

Roșiile cu ţugui. Adevărul despre acestea: Vezi dacă mai vrei să mănânci astfel de legume

15 Iunie 2018 - 

În ultimii ani, piețele din țară sunt invadate cu roșii al căror format nu era cunoscut. Este vorba despre acel țugui despre care cercetătorii trag un semnal de alarmă, din cauza folosirii substanțelor chimice în exces pentru a ajunge la o coacere rapidă.

"Apariția acestui țugui în zona vârfului fructului indică faptul că fructul a fost stimulat și prin stimulare repetată el s-a acumulat", declară un specialist în legumicultură, potrivit agrointel.ro.

În cazul tratării roșiilor cu chimicale apare un spațiu între miez și coajă. Roşiile cu moţ sunt cele mai periculoase, pentru că sunt tratate cu mult ETREL, moţul fiind chiar o malformaţie a fructului.

Acesta ascunde, de altfel, mult erbicid. Țuguiul se formează din cauza folosirii în exces a unei substanțe chimice, scrie realitatea.net.

 

 

 

Lasă un comentariu