Evenimentul zilei

Lun06012020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Nutriție Consumul de ouă nu are legătură cu bolile cardiovasculare

Consumul de ouă nu are legătură cu bolile cardiovasculare

01 August 2018 - 

Consumul de ouă nu este legat de bolile cardiovasculare, ci dimpotrivă cu un aport înalt de nutrienţi, a declarat medicul Ruth Pedroza, membră a grupului academic Hablemos Claro citată de EFE.

„Există credinţa greşită că oul creşte colesterolul în sânge, însă evidenţa ştiinţifică a demonstrat că nu există o corelaţie între afecţiunile cardiovasculare şi consumul regulat de ouă”, a declarat experta mexicană.

Ruth Pedroza, cercetător la programul de Inginerie Alimentară de la Universitatea Ibero-americană a explicat că s-au popularizat diferite mituri cu privire la acest produs, majoritatea fiind false.

Ea a explicat că oul este un aliment bogat în proteine de înaltă calitate, astfel încât contribuie la saţietate şi nu mai este nevoie de ingerarea de calorii.

Potrivit ei, acest aliment conţine nutrienţi precum vitamina D, vitamina B12, acid folic şi seleniu, care sunt asociate cu prevenirea unor condiţii cronice ce pot provoca boli cardiace, sau creşterea presiunii arteriale şi deteriorare cognitivă.

Experta a explicat că este totuşi important să se ţină seama de anumiţi factori la momentul pregătirii acestui aliment acasă, relatează Agerpres. „Ouăle pot conţine Salmonella, o bacterie corelată cu intoxicaţia alimentară, astfel încât este important să ne spălăm bine pe mâini deoarece coaja lor poate conţine această bacterie”.

Nu este nevoie ca ouăle să fie spălate înainte, deoarece coaja lor este protejată de o peliculă protectoare - cuticula - care împiedică bacteriile să pătrundă prin porii cojii.

Dacă ouăle au fost spălate, atunci trebuie consumate imediat. Se recomandă pregătirea acestui aliment la temperaturi de minimum 70 de grade, astfel încât Salmonella să fie distrusă.

Potrivit expertei, consumul unui ou pe zi, în cadrul unui regim alimentar sănătos şi echilibrat, oferă proteine de înaltă calitate şi o serie de vitamine, minerale şi de nutrienţi foarte importanţi pentru sănătate.

Lasă un comentariu