Evenimentul zilei

Ma06022020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Nutriție Panorama Distrugeri majore în urma unei viituri în regiunea Kashmir controlată de Pakistan

Distrugeri majore în urma unei viituri în regiunea Kashmir controlată de Pakistan

15 Iulie 2019 - 

Cel puţin 22 de persoane şi-au pierdut viaţa şi numeroase altele sunt date dispărute în regiunea Kashmir controlată de Pakistan după o viitură şi alunecări de teren provocate de ploile torenţiale, au declarat luni oficiali, relatează Xinhua şi dpa.

Peste 150 de locuinţe, două moschei şi un magazin au fost afectate de viitura care s-a produs în timpul nopţii în oraşul Leswa din valea Neelam, o destinaţie turistică cunoscută, a declarat Saeedur Rehman Qureshi din cadrul Autorităţii pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă.
Printre persoanele care au murit se numără doi membri ai forţelor de ordine, nouă localnici şi alte 11 persoane care se aflau în vizită în regiune.
Numeroase persoane erau încă blocate în casele lor şi echipele de ajutor depuneau eforturi pentru a-i evacua. Între timp, autorităţile au instituit tabere pentru a ajuta persoanele care au reuşit să fugă din calea apelor.
Regiunea disputată Kashmir este împărţită în două de o linie de control (LoC), frontiera de facto. Atât Pakistanul cât şi India controlează părţi din Kashmir, însă doresc controlul întregii regiuni.
Autorităţile au emis o avertizare de inundaţii în perioada 13-19 iulie ca urmare a ploilor abundente.
Inundaţii au loc de obicei în Asia de Sud în timpul sezonului musonic, care începe din iulie şi durează până la sfârşitul lunii august.

Lasă un comentariu