Evenimentul zilei

Mie01292020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Nutriție Panorama Bătălia giganților: cine vinde cel mai multe telefoane mobile în Europa

Bătălia giganților: cine vinde cel mai multe telefoane mobile în Europa

13 August 2019 - 

Piața de mobile din Europa este mai interesantă ca niciodată, chiar dacă liderul absolut nu s-a schimbat. Cei de la Canalys au analizat vânzările pe trimestrul al doilea din 2019 pentru a vedea cine câștigă dintre Apple, Samsung și Huawei, scrie playtech.ro

Sud coreenii de la Samsung domină detașat piața din Europa, chiar dacă, la nivel global, numărul terminalelor vândute a scăzut. Aproximativ 40% dintre toate smartphone-urile cumpărate de europeni au fost create de Samsung, dublu decât orice alt producător. Cel mai mare avantaj al Samsung a fost derivat din vânzările de terminale din seria Galaxy A. Acelea s-au livrat în 18,3 milioane de exemplare, comparativ cu 15,3 milioane de exemplare în trimestrul doi.

Chiar dacă a întâmpinat probleme în relația cu Statele Unite, Huawei ocupă poziția a doua în preferințele europenilor, cu aproximativ 8,5 milioane de unități livrate. Această valoare reprezintă totuși o scădere față de cele 10,1 milioane comercializate în trimestrul doi din 2018.

Pe locul trei în top, în mod previzibil, s-a aflat Apple, datorită vânzărilor înregistrate de iPhone Xr. Nu mai puțin de 1,8 milioane de exemplare au ajuns în mâinile utilizatorilor de mobile. Pe locul patru se află Xiaomi, cu cea mai mare creștere din piață raportată la performanța de acum un an. Vânzările producătorului chinez au crescut cu aproape 50% în 12 luni și sunt șanse foarte mare să depășească gigantul din Cupertino în trimestrul al treilea al acestui an sau, cel mai târziu, la începutul anului viitor.

Lasă un comentariu