Evenimentul zilei

Mie06032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Psihologie Panorama Cercetătorii au descoperit o floare uriaşă cu diametrul de 111 centimetri în Indonezia

Cercetătorii au descoperit o floare uriaşă cu diametrul de 111 centimetri în Indonezia

03 Ianuarie 2020 - 

O echipă de specialişti în conservarea mediului din Indonezia a anunţat că a descoperit o floare uriaşă a unei specii de plante recunoscută pentru producerea celor mai mari inflorescenţe din lume, informează vineri France 24, care citează AFP.

Uriaşa Rafflesia tuan-mudae - o floare roşie cărnoasă, cu pete albe asemănătoare unor băşici pe petalele sale enorme - are diametrul de 111 centimetri.
Această dimensiune depăşeşte recordul anterior, de 107 centimetri, stabilit de o floare găsită în urmă cu câţiva ani în aceeaşi regiune, în jungla din Sumatra de Vest.
''Aceasta este cea mai mare Rafflesia tuan-muda consemnată vreodată'', a declarat Ade Putra din cadrul Agenţiei pentru Conservare din Agam, Sumatra.
Floarea durează doar aproximativ o săptămână înainte de a se ofili, a precizat el.
Planta a fost numită Rafflesia după britanicul Sir Stamford Raffles, care a consemnat pentru prima oară un astfel de exemplar în Indonezia, la începutul secolului al XIX-lea.
Specia creşte în mai multe ţări din Asia de Sud-Est, inclusiv în Filipine, unde a fost observat un exemplar cu un diametru de 100 de centimetri.
Inflorescenţa plantei parazitare, uneori denumită floarea-cadavru, imită duhoarea cărnii putrede pentru a atrage insectele, notează sursa citată. Un miros similar este răspândit şi de Amorphophallus titanum din Indonezia, o floare în formă de falus, ce poate atinge înălţimi de până la trei metri.

Lasă un comentariu