Evenimentul zilei

Sam01252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Psihologie Panorama Patrick Stewart îşi reia cel mai faimos rol, cel al comandantului Jean-Luc Picard, în noua serie ''Star Trek: Picard''

Patrick Stewart îşi reia cel mai faimos rol, cel al comandantului Jean-Luc Picard, în noua serie ''Star Trek: Picard''

15 Ianuarie 2020 - 

Noua versiune desprinsă din universul ''Star Trek'', debutează în data de 23 ianuarie pe CBS şi a doua zi pe Amazon Prime Video, un eveniment aşteptat de numeroşi fani ai genului ştiinţifico-fantastic, iar producţia promite să fie una dintre cele mai importante serii internaţionale din anul 2020.

''Au trecut 17 ani de când i-am spus 'adio' lui Jean-Luc. Şi am avut intenţia fermă de a nu mă întoarce în acest univers, convins că tot ce era de spus a fost deja spus'', a declarat celebrul actor pentru AFP, în timpul unei călătorii de la sfârşitul lui 2019 la Paris.
Până când creatorul ''Star Trek: Picard'', Alex Kurtzman, şi Michael Chabon, unul dintre scenarişti, l-au ispitit cu proiectul lor care îşi propune să reinventeze în profunzime vechiul său rol. ''Am descoperit că au idei neaşteptate şi că şi-au imaginat o lume diferită de cea creată în 'Next Generation'', a afirmat el. ''Există unul sau două personaje pe care le regăsim, însă lumea din jurul lor este transformată, nu mai este aceeaşi'', a adăugat actorul.
Acţiunea, care în ''Next Generation'' a fost centrată în jurul navei spaţiale Entreprise, va fi mult mai fluidă şi imprevizibilă, a dezvăluit Patrick Stewart.
În ceea ce priveşte personajul său, ''el se află într-o situaţie complet diferită de cea din cele patru filme şi cele 178 de episoade'' din seria precedentă, a subliniat actorul.
Pentru că amiralul în rezervă Jean-Luc Picard, simbol al autorităţii şi stabilităţii, şi-a pierdut strălucirea. Conform puţinelor elemente ale scenariului care au fost dezvăluite publicului, fostul comandant este debusolat de decesul androidului Data şi nu mai este decât o relicvă pentru ofiţerii din Starfleet. Însă, o tânără aflată în pericol - Dahj - îl va convinge să plece într-o nouă misiune.
În plus, se ştie că noua serie va dezvălui elemente inedite despre originile lui Jean-Luc Picard şi va scoate în evidenţă cultura franceză (pe cale de dispariţie în ''Star Trek''), după cum notează AFP.
''Pentru a avea un aer autentic'', scenele au fost filmate pe un domeniu viticol francez reconstituit în California. ''Am încercat să creăm o lume pe cât se poate de franceză şi chiar vorbesc în franceză pentru prima dată'', a spus râzând Patrick Stewart.
În noua sa misiune, Picard este secondat de Raffi Musiker, o investigatoare de excepţie, tulburată însă de demoni interiori, care este de acord să-l ajute în ciuda poveştii lor personale ''complicate''.
''Este un personaj care a întâmpinat dificultăţi şi care încearcă să le depăşească cât poate de bine... Dar este totodată un geniu, este extrem de talentată. Cred că talentul său o ajută să reuşească'', a declarat actriţa Michelle Hurd, interpreta acestui personaj.
Isa Briones joacă rolul lui Dahj, un alt personaj feminin central, cu care debutează acţiunea. "Ea este cea care debarcă şi pune lucrurile în mişcare", a rezumat actriţa, conştientă de provocarea de a transmite unui public nou un univers care inspiră legiuni de fani. ''Avem o frumoasă responsabilitate. Există atât de multe persoane pentru care această serie (''Star Trek'') a însemnat atât de mult şi care i-a ajutat să iasă din cochilie şi să găsească oameni care gândesc ca ei'', a adăugat ea.
Noua serie, la fel ca alte creaţii SF importante, se vrea a fi un ecou al problemelor contemporane, însă subtil. ''Amintim lucruri care rezonează cu vremurile noastre, însă vor fi desluşite de abia la final'', a promis Michelle Hurd. O abordare care respectă tradiţia pură a ''Star Trek'': ''Nu dăm lecţii, dar încercăm să prezentăm într-o altă lumină chinurile umanităţii''.

Lasă un comentariu