Evenimentul zilei

Ma04072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Psihologie CRESC CA PE DROJDIE! Savanții au descoperit când se îngrașă adolescenții. Află și tu

CRESC CA PE DROJDIE! Savanții au descoperit când se îngrașă adolescenții. Află și tu

08 Septembrie 2016 - 

O echipă de oameni de știință din cadrul universtității Exeter au efectuat o cercetare, care a scos în vileag faptul că greutatea adolescenților crește când aceștia împlinesc 11-12 ani, scrie The International Journal of Obesity. 

Timp de 12 ani, savanții au monitorizat și analizat starea sănătății și greutatea a 350 de băieți și fete. La finele cercetării, voluntarii aveau 16 ani. În fiecare jumătate de an, participanții urmau să informeze despre activitea fizică și le era verificat metabolismul, fiindu-le colectate și analize de sânge. 

În final, s-a demonstrat că până la 11-12 ani, lor le era destul de ușor să arunce 500 Kkl în zi, fără vreun efort fizic. Dar, ajungând la vârsta menționată, situația se schimba brusc – fără sport și mișcări, tinerilor și domnișoarelor le era destul de dificil să scape de kilogramele în plus. Potrivit cercetătorilor, un alt val se înregistrează la 16 ani, când viteza metabolismului la adolescenți se mărește și ei încep să piardă activ din kilogramele avute peste normă. 

 

Lasă un comentariu