Evenimentul zilei

Ma04072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Psihologie Vrei să scapi de stres? Schimbă poziția în care stai

Vrei să scapi de stres? Schimbă poziția în care stai

07 Februarie 2017 - 

Cercetătorii de la universitatea din Auckland, Noua Zeelandă afirmă că, printr-o simplă schimbare a poziției în care stăm, putem scăpa de depresie. Savanții au realizat un studiu, la care au participat 61 de voluntari cu simpome ale depresiei.

În timpul experimentului, inițial, persoanele au fost împărțite în două tabere. Un grup a fost instruit să stea în poziție de drept de-a lungul cercetării, iar cel de-al doilea avea dreptul să stea după bunul lui plac. 

De regulă, ei stăteau încovoiați, fenomen tipic pentru oamenii predispuși spre stări depresive. La următoarea etapă, voluntarii au fost rugați, stând în picioare, să rostească un discurs de cinci minute, calitatea căruia a fost apreciată de persoane din afară. Apoi, au trebuit să numere invers de la 1022 până la 13. 

Ambele exerciții crează sresul: oamenii, care țin discursuri pentru note și sunt antrenați în activități fără sens, fiind însă impuși, ajung să fie stresați. Ulterior, cei 61 au completat anchete, care stabileau nivelul și simpromele depresiei. Logica e că, în timpul sresului, depresia se agravează, iar anchetele urmau să stabilească dacă nivelul acesteia depinde de poziția în care stă omul. 

 

Lasă un comentariu