Evenimentul zilei

Mie02262020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Psihologie De ce ne simțim bine după ce plângem?

De ce ne simțim bine după ce plângem?

11 Aprilie 2017 - 

Plansul prezinta o sursa buna de descarcare in momente de tensiune sau tristete.

Totusi, ce se intampla in organismul noastru cand ne dau lacrimile pe ochi si de ce ajungem sa ne simtim mai bine dupa o runda zdravana de bocet?

Potrivit Natural Health Magazine, plansul aduce un mare beneficiu asupra starii noastre de spirit pentru ca stimuleaza sistemul nervos parasimpatic. Desi denumirea stiintifica nu ne spune prea multe, aceasta parte a sistemului nervos este responsabil de relaxarea mintii si a trupului.

Totodata, secretia lacrimile declanseaza productie unor chimicale denumite opioide care ne influenteaza senzatiile de placere, dar si secretia de oxitocina, hormon asociat cu crearea legaturilor dintre oameni, cu cladirea sentimentului de incredere si cu reducerea nivelului de stres.

Specialistii de la Natural Health Magazine atrag, insa, atentia, ca adevaratele beneficii nu vin de la nivel hormonal, ci de la reactia persoanelor din jur la plansetele noastre.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale plansului este ca atragem incurajarea si sustinerea celor apropiati, scrie lyla.ro.

 

Lasă un comentariu