Evenimentul zilei

Vi02282020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Psihologie Cum să socializezi mai ușor

Cum să socializezi mai ușor

09 Mai 2017 - 

Persoanelor introvertite le este greu să socializeze, să își facă prieteni și nu se simt în largul lor în grupuri mari de oameni. Este greu să devii din introvertit un extrovertit convins, dar poți încerca unele trucuri pentru a-ți îmbunătăți relațiile sociale.

Ieși din aria de confort

Deși pare imposibil, dacă percepi pozitiv situațiile noi în care te afli, scapi mai ușor de anxietate și stres. Rezultatul pe termen lung este că vei reuși să-ți testezi și să-ți extinzi limitele. Vei vedea fiecare interacțiune umană ca pe o provocare și o oportunitate să cunoști persoane interesante.
Ai încredere în tine și nu-ți fie teamă să participi la o conversație. Nu este bine să te abții de la comentarea unei situații sau să ții părerile personale pentru tine, atunci când în grupul din care faci parte, fie că este vorba de familie, fie de prieteni sau colegi de muncă, se discută un subiect. Fii sigur pe tine, pe ceea ce ai de spus și exprimă-ți părerea.

Nu te considera introvertit

Poate câteodată eviți socializarea cu străinii, iar alteori inițiezi o conversație cu cineva necunoscut din plăcere. Nu îți pune o etichetă (mai ales de introvertit), deoarece vei începe să te comporți ca atare.
Dacă trebuie să vorbești cu un străin, nu-ți face probleme și gânduri negative dinainte. Nu te gândi că ai putea spune ceva greșit, că o să fii stresat și îți vei pierde ideile sau că ai putea rămâne fără subiect de discuție. Fii atent la lucrurile pozitive care pot rezulta din discuția voastră. Rămâi înconjurat de prietenii mai extrovertiți, mai sociabili, pentru că te vor face să uiți de timiditate și reținere. Profită de timpul petrecut împreună și ieșiți la evenimente la care nu ai merge singur. Cu siguranță te vor ajuta în conversație.
Stresul, anxietatea, disconfortul sunt normale până la un anumit punct. Acceptă-ți sentimentele și încearcă să socializezi. Poți începe cu un simplu salut, apoi să te prezinți și să încerci să concentrezi conversația pe cealaltă persoană. Transferă atenția de la tine la persoana cu care vorbești. Întreabă interlocutorul diverse lucruri despre el și arată-te interesat de ceea ce îți spune. Atunci când știi că trebuie să te întâlnești cu o anumită persoană, pregătește-te puțin înainte și caută subiecte comune de discuție. Poate vă place același restaurant sau amândoi aveți animale de companie despre care puteți vorbi. Încearcă să găsești lucrurile pe care le aveți în comun și concentrează conversația pe ele.

Lasă un comentariu