Evenimentul zilei

Ma10162018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Psihologie Toți cred că este un defect. Ce avantaj au persoanele încăpăţinate?

Toți cred că este un defect. Ce avantaj au persoanele încăpăţinate?

10 Iulie 2017 - 

Văzută de multe ori ca un defect, încăpăţânarea este, de fapt, un punct în plus pentru oameni. Asta susţin oamenii de ştiinţă, care au ajuns la o concluzie îmbucurătoare pentru părinţii care nu-şi pot stăpâni copiii din cauza încăpăţânării lor.

Studiul, publicat pentru prima dată în anul 2016 şi citat de indy100.com, arată că micuţii încăpăţânaţi au mai multe şanse de a ajunge adulţi de succes, scrie Gândul. 

În cadrul cercetării au fost urmăriţi peste 700 de copii începând de la vârsta de 9 ani şi până la împlinirea vârstei de 40 de ani. Au fost urmărite trăsături de personalitate cum ar fi comportamentul sfidător sau tendinţa de a încălca regulile, alături de traiectoria lor în ceea ce priveşte salariul, potrivit descopera.ro.

 

Astfel, oamenii de ştiinţă au observat că acei copii care ignorau frecvent regulile şi spusele părinţilor lor au ajuns să aibă salarii mai mari. 

 

Totuşi, studiul nu a urmărit o clasificare şi în funcţie de alegerile celor implicaţi în cercetare în ceea ce priveşte locul de muncă sau profesia. 

Lasă un comentariu