Evenimentul zilei

Mie02202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Psihologie 4 diferențe majore între un cuplu fericit și unul nefericit. Tu în care categorie te înscrii?

4 diferențe majore între un cuplu fericit și unul nefericit. Tu în care categorie te înscrii?

05 Septembrie 2017 - 
Foto: sfatulparintilor.ro Foto: sfatulparintilor.ro

Esti fericit in relatia ta? Iata 4 diferente intre un cuplu fericit si unul nefericit, potrivit dr. Jane Greer, autoarea cartii “Dar eu? Cum sa opresti egoismul in relatia de cuplu”.

Cum reactionezi cand nu-ti place prietenul lui cel mai bun?

Cuplu nefericit: Tu crezi ca prietenul/a cel/a mai bun/a este prost crescut/a si nu te sfiesti sa-i spui mereu partenerului/e tau/le asta. „De fiecare data cand jumatatea ta ii rosteste numele, tu te plangi si spui <<Iar el/ea?>>”, povesteste dr. Jane  Greer. De asemenea, ai putea fi gelos pe prietenul/a partenerului/ei tale si faci tot ce depinde de tine sa limitezi timpul pe care il petrec impreuna. Acest comportament nu are cum sa faca bine relatiei de cuplu care se deterioreaza pe zi ce trece.

Cuplu fericit: Chiar daca nu-ti place prietenul/a lui/ei cel/a mai bun/a esti onest si, in acelasi timp, intelegator cu partenerul/a ta. „Ii vei spune ca nu-ti place amicul/a sau/a insa, totodata, esti bucuros/oasa ca are o relatie de prietenie solida care il/o face fericit/a. De asemenea, subliniezi faptul ca nu vrei sa fii prezent/a cand ei/ele doi/ua se intalnesc, iar jumatatea ta iti respecta dorinta”, spune Greer. Este bine sa nu-ti sacrifici fericirea pentru cineva care nu-ti place insa, totodata, stabilesti anumite limite astfel incat tu sa fii multumit/a, scrie sfatulparintilor.ro.

Cum reactionezi cand relatia amoroasa scartaie?

Cuplu nefericit: Daca cineva nu este satisfacut din punct de vedere amoros, va da vina pe celalalt. „Unul dintre cei doi il va acuza pe celalalt de respingere”, povesteste Greer. In cele din urma acuzatul va crede ca ceva nu este in regula cu el/ea pentru ca nu are chef de amor, ba mai mult va considera ca celalalt nu ia in calcul si nevoile sale.

Cuplu fericit: Intr-o relatie in care o persoana nu obtine atat de mult sex cat isi doreste isi va exprima dezamagirea in fata partenerulu/ei dar, in acelasi timp, va da dovada si de intelegere. „Cuplurile fericite planifica urmatoarea data cand pot fi impreuna. Este ceva de genul <<daca nu facem acum dragoste hai sa decidem cand vom face data viitoare>>. In acest fel rezolva problema ca o echipa”, a punctat Greer.

 

 Cat timp petreci la birou?

Cuplu nefericit: Sotul/a iti cere sa vii mai devreme acasa si se supara daca nu o faci. „Ar putea fi suparat/a pentru ca acasa nu este nimic de mancare, ori ca nu ai facut piata. Asa ca va gasi modalitati – actiuni ori vorbe – prin care sa-si arate resentimentele”, spune Greer.

Cuplu fericit: Daca petreci multa vreme la birou in incercarea de a inainta pe scarea profesionala, sotul/ia ta ar putea fi dezamagit/a, insa pana la urma va da dovada de intelegere. „Iti va explica cum orele pe care tu le petreci peste program il/o deranjeaza, dar va fi si mandru/a de faptul ca muncesti din greu”, crede Greer. Impreuna veti gasi o solutie pentru a avea extra timp pentru relaxare, se va oferi sa te ajute cum poate si veti avea o discuti legata de viitorul apropiat cand aceste ore dupa program se vor incheia.

Cum reactionezi cand celalalt este bolnav?

Cuplu nefericit: Daca unul dintre membrii cuplului se imbolnaveste, celalalt se supara pe el/ea pentru asta. „Cunosc un cuplu in care barbatul a suferit un accident la spate. Sotia lui era atat de furioasa pentru ca el statea in pat nu doar pentru ca barbatul nu mai putea sa-si indeplineasca sarcinile pe care le facea de obicei, ci si pentru ca ea trebuia sa faca tot”, a povestit Greer. Chiar daca este de inteles ca totul se complica, supararea nu-ti ajuta relatia – si nici pe bolnav.

 

Cuplu fericit: „Un cuplu fericit scoate boala din discutie si intelege ca dificultatile atarna pe umeri ambilor parteneri. Bolnavul intelege si isi arata aprecierea pentru tot ceea ce jumatatea sa face”, a subliniat Greer. Iar, partenerul sanatos isi va exprima intelegerea pentru cum se simte bolnavul.

Lasă un comentariu