Evenimentul zilei

Mie02202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Psihologie Căsătoria are mai multe beneficii decât ți-ai fi închipuit! Află 10 motive serioase să renunți la burlăcie

Căsătoria are mai multe beneficii decât ți-ai fi închipuit! Află 10 motive serioase să renunți la burlăcie

13 Septembrie 2017 - 

Casatoria aduce mai multe beneficii decat ti-ai fi inchipuit. Pe langa faptul ca vei avea o sanatate mai buna si vei largi bugetul familiei, casatoria are multe alte plusuri pe care le vei regasi mai jos.

Motivul #1

 

Barbatii casatoriti prezinta mai putine riscuri sa incalce legea. Traiul intr-o familie intacta, fericita, scade sansele de a deveni infractor. Adultii si tinerii crescuti in familii casatorite prezinta o probabilitate mai mica sa aiba de-a face cu politia comparativ cu cei proveniti din familii monoparentale. Adolescentii care traiesc in familii casatorite au sanse mai mici sa inceapa sa fure decat cei din alte structuri familiale. De asemenea, adolescentii din prima cetegorie comit mai putine acte de violenta si, in plus, nu se bat precum din familii destramate, scrie sfatulparintilor.ro.

Motivul #2

Adolescentii din clasele 7-12 care traiesc alaturi de parintii lor casatoriti fug mai rara de acasa decat colegii lor care provin din alte structuri familiale.

Motivul #3

 

Atunci cand se cearta membrii cuplurilor casatorite sunt mai putin predispusi sa reactioneze fizic – sa loveasca, sa impinga ori sa arunci cu diverse obiecte – decat cei care coabiteaza.

Motivul # 4

Barbatii si femeile casatorite, diagnosticati cu cancer, au o rata de supravieturie mai mare. De asemenea, persoanele casatorite au sanse mai mici sa moara dupa ce au suferit un atac de cord. Oamenii casatoriti au o rata a decesului mai scazuta – in cazul unui accident, boli sau autoaccidentare. Cu cat este mai lung mariajul cu atat este mai scazut riscul mortalitatii.

Motivul #5

Oamenii casatoriti au sanse mai mici sa se confrute cu afectiuni mintale comparativ cu adultii singuri ori care coabiteaza.

Motivul #6

 

Mariajul este o protectie impotriva sentimentelor de singuratate. Mamele casatorite se bucura de o stare de spirit superioara mamelor singure ori cele care coabiteaza. Barbatii casatoriti au un nivel de stres mai scazut.

Motivul #7

Mamele  casatorite sunt mai putin depresive si sunt sprijinite mai mult de catre parteneri comparativ cu mamele aflate intr-o relatie de coabitare.

Motivul #8

Copiii aflati in familii casatorite intacte sunt mai putin abuzati comparativ cu micutii care se afla in alte structuri familiale.

Motivul #9

Barbatii si femeile casatorite sunt externate mai rapid din spital si petrec, in medie, jumatate din timpul in care sunt internate persoanele singure.

Motivul #10

Barbatii si femeile casatoriti arata mai tineri decat varsta lor reala.

Lasă un comentariu