Evenimentul zilei

Sam02162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Psihologie Psihiatri şi psihologi americani despre Trump: "Este cel mai periculos om din lume"

Psihiatri şi psihologi americani despre Trump: "Este cel mai periculos om din lume"

29 Septembrie 2017 - 

Mai mulţi psihiatri vorbesc, într-o nouă carte, despre faptul că preşedintele american Donald Trump este bolnav psihic. Între timp, Coreea de Nord recrutează analişti cu legături cu republicanii, pentru a le explică acţiunile liderului de la Casă Albă, pentru că se pare că Phenianul nu reuşeşte să desluşească logica retoricii lui Trump.

Conduşi de medicul psihiatru Bandy Lee, de la Yale, 27 de scriitori (psihiatri, psihologi, academicieni, analişti media sau jurnalişti) prezintă într-o nouă carte analiză lor în ce îl priveşte pe liderul SUA. Tot acolo, aceştia notează că "nebunia lui este molipsitoare", scrie The Independent.

Cartea sfidează însă corpul profesional al psihiatrilor americani, care spune că doctorii care comentează despre comportamentul sau simptomele unui personaj public încalcă "un principiu fundamental" al consimțământului. O regulă a Asociaţiei Psihiatrice Americane prevede că nu este etic că psihiatrii să-şi expună o părere profesională despre cineva bazat doar pe informaţiile disponibile public şi fără a-l examina în persoană.

James Gilligan, de la Universitatea New York, susţine că "ideea nu este dacă preşedintele Donald Trump este bolnav psihic. Este dacă este periculos. Periculozitatea nu este un diagnostic psihiatric", scrie ziare.com.

 

 

Lasă un comentariu