Evenimentul zilei

Sam02162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Psihologie În atenția Ministerului Educației și a părinţilor: Adolescenţii care încep cursurile înainte de 8.30 riscă să aibă probleme mentale

În atenția Ministerului Educației și a părinţilor: Adolescenţii care încep cursurile înainte de 8.30 riscă să aibă probleme mentale

09 Octombrie 2017 - 

Adolescenţii care încep cursurile la şcoală înainte de 8.30 sunt mai expuşi riscului de a dezvoltă probleme mentale din cauza unei calităţi scăzute a somnului, potrivit unui nou studiu prezentat de pourquoidocteur.fr, citat de Agerpres.

Un studiu efectuat la universitatea din Rochester (SUA) sugerează de fapt că adolescenţii a căror zi începe înainte de 08.30 prezintă mai multe riscuri de a dezvoltă simptome de anxietate sau chiar depresie.

Cercetătorii afirmă că ora de început a zilei este foarte importantă pentru sănătatea mentală a adolescenţilor şi că aceştia nu ar trebui să înceapă orele înainte de 8.30. Studiul a fost realizat urmărind obiceiurile de somn ale unui număr de 197 de adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani. 

"Studiul nostru este primul care se interesează în mod real de modul în care ora de început a şcolii afectează calitatea somnului, chiar şi atunci când adolescenţii fac tot ce trebuie pentru a dormi bine", a explicat Jack Peltz, psihiatru în cadrul universităţii din Rochester şi autor principal al studiului. 

Cercetătorii au remarcat astfel că diferenţele sunt clare între elevii care încep şcoală înainte de 8.30 şi cei care merg la cursuri după această ora, iar acest lucru se produce independent de alţi factori.

 

 

Lasă un comentariu