Evenimentul zilei

Dum06162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Psihologie Doar alb și negru: Erdogan își împarte supușii între martiri și trădători. Vezi ce a întrebat-o pe o fetiță

Doar alb și negru: Erdogan își împarte supușii între martiri și trădători. Vezi ce a întrebat-o pe o fetiță

26 Februarie 2018 - 

Președintele Recep Tayyip Erdogan, care conduce Turcia cu o mână de fier de la puciul eșuat de acum doi ani, luând decizii criticate de apărătorii drepturilor omului, a stârnit o nouă controversă, după ce i-a promis unei fetițe în lacrimi că, dacă va muri pentru țară, va fi acoperită cu drapelul turc.

Sâmbătă, la un congres al partidului AKP, care a avut loc la Kahramanmaras, Erdogan a chemat pe scenă o fetiță în lacrimi, îmbrăcată în haine militare, scrie Die Welt.

După ce a dojenit-o, pentru că "soldații nu plâng", președintele turc a ținut un discurs cu accente naționaliste. "Dacă moare ca martir, atunci trupul ii va fi acoperit cu drapelul turc", a spus Erdogan, după care s-a adresat chiar copilei: "Nu-i așa?".

Turcia a lansat luna trecută o ofensivă militară atât la sol, cât și aeriană, împotriva miliției kurde din regiunea Afrin a Siriei. Autoritățile au avertizat populația în repetate rânduri că toți cei care se vor opune acțiunii, o vor critică sau o vor prezența greșit, vor fi urmăriți penal.

Un procuror a dispus chiar arestarea a 11 membri ai Asociației Medicale a Turciei, inclusiv a președintelui acestei asociații, după ce organizația a criticat incursiunea militară spunând: "Nu războiului, vrem pace imediat".

Președintele Erdogan i-a numit pe membrii organizației trădători.

Frații Mehmet și Ahmet Altan, cel din urmă fiind una dintre figurile emblematice ale jurnalismului turc, au fost condamnați la închisoare pe viață săptămâna trecută (lucru despre care a scris și evz.md), pentru atitudinea pe care au avut-o imediat după puci la postul de televiziune Can Erzincan TV, considerat gulenist și închis, în timpul unei emisiuni moderate de Nazli Ilicak, care a primit aceeași sentință.

Recent, președintele turc a iscat o nouă controversă, care ar putea afecta și mai mult relațiile dintre Ankara și Uniunea Europeană, reluând propunerea ca adulterul să fie scos în afară legii, scrie ziare.com.

 

 

Lasă un comentariu