Evenimentul zilei

Sam08082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Adio acte de caritate. Brio Sonores cântă doar pe bani mulţi

Adio acte de caritate. Brio Sonores cântă doar pe bani mulţi

19 Iunie 2014 - 

După succesul de la show-ul „Românii au talent”, când trupa Brio Sonores din R. Moldova a câștigat marea finală și a devenit mai bogată cu 120.000 de euro, artiștii și-au majorat taxele. Aceștia au solicitat de la o instituție a statului, care i-a invitat cu un recital de trei melodii în cadrul unui eveniment caritabil, 500 de euro. Nu au dorit să negocieze și nici să cedeze din suma anunțată. Și asta în situația în care, până a ajunge celebri, onorariile acestora abia de ajungeau la 200 de euro.

 

Artiștii refuză să apară în presa de la Chișinău pe motiv că au semnat un contract cu organizatorii concursului, care stipulează că le este interzisă orice apariție în mass-media timp de trei luni de la desfășurarea show-ului. De curând, au fost scoase de pe youtube toate postările video ale băieților. Voci din show-bizz afirmă că acestea ar fi consecințele conflictului dintre cei mai în vogă tenori ai spațiului românesc și Ion Brătescu, autorul proiectului muzical. Acesta din urmă a lipsit cu desăvârșire în scena marilor confruntări, inclusiv la semifinala din 9 mai și la marele eveniment din 16 mai. De menționat că, inițial, acesta apărea îmbrățișându-și colegii, după care a dispărut. Ulterior, în presă a apărut vestea despre tristul „divorț”, ajungându-se, se pare, și la un proces de judecată.

Ce vrea Ion Brătescu?

Contactat de „Evenimentul Zilei”, Ion Brătescu, creatorul trupei și prim maestru de cor la Teatrul Național de Operă și Balet, a declarat că nu este momentul cel mai potrivit pentru a anunța public motivul supărării sale. „Să fie clar: NU VREAU BANI! Și nu din cauza lor s-a ajuns unde s-a ajuns. Nu vreau nici faimă, nici nu urmăresc venituri. Voi veni cu declarații suplimentare atunci când lumea se va liniști”, a precizat sursa citată.
Amintim că aceeași poziție Ion Brătescu afișa acum o lună și ceva, când cei 120.000 de euro au fost împărțiți în mod egal între cei opt membri ai formației. Deși se vehiculează că Brătescu a solicitat și intentarea unui proces împotriva celor pe care i-a dirijat vreme de circa patru ani, acesta se abține să deschidă parantezele. „E o poveste tristă și urâtă și nu vreau, în urma celor declarate de mine, să sufere unii băieți de la Brio Sonores”, a subliniat maestrul, care anterior a spus tare și răspicat că această trupă este a lui, el fiind conducătorul, producătorul și autorul acestui proiect.

Un nou producător?

Mai nou, din surse demne de încredere am aflat că aparițiile scenice ale Brio Sonores sunt acum dirijate de un oarecare Mihai, care și negociază taxele celor mai talentați români din acest an. Orice încercare de a discuta cu el sau cu membrii trupei a eșuat, pe motiv că nu le permite contractul.
Precizăm că Brio Sonores s-a înființat în 2009 în cadrul Seminarului Teologic „Sfinții Trei Ierarhi” de pe lângă mănăstirea Zăbriceni, evoluând ca un cor bisericesc. Din 2013, tenorii și-au lărgit aria de prezență, abordând genul pop-operă. Cei opt membri au vârsta cuprinsă între 22 și 35 de ani și toți au studii muzicale. „Suntem foarte buni prieteni, doar așa reușim să mergem înainte și să ne înțelegem în orice moment”, spuneau ei în filmulețul de la „Românii au talent”, pe când Ion Brătescu era unul dintre prieteni.

 

Ileana Rusu

Evzmd.md

Website evzmd.md

2 comentarii

 • Link la comentariu ariana Joi, 03 Iulie 2014 10:43 postat de ariana

  Urat din partea lor daca nu au oferit nimic lui Ion Bratescu!

 • Link la comentariu =Adina Unionista dela Hotin= Joi, 19 Iunie 2014 18:55 postat de =Adina Unionista dela Hotin=

  TEMA ZILEI:
  Motivul Naţional şi Unionist în muzica din Rep. Moldova:
  http://iuliangramatki.romanism.ro/?p=33
  N.B.
  Si o preluare de la #Scythicus# :
  "De 200 de ani rușii încearcă să întemeieze o națiune moldovenească neromânească,
  chiar în antiteză cu cea românească, tot ce au reușit să creeze este o populație
  cu un scăzut instinct național, confuză identitar, ușor de supus și docilă față de ruși".
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ===== BUCOVINA DE NORD =====
  ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Lasă un comentariu