Evenimentul zilei

Sam09212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special EXCLUSIV EVZ. Corespondență din New York de la Vlad Teodorescu. La festivitățile dedicate Zilei României, Empire State Building va purta roșu, galben și albastru! / GALERIE FOTO

EXCLUSIV EVZ. Corespondență din New York de la Vlad Teodorescu. La festivitățile dedicate Zilei României, Empire State Building va purta roșu, galben și albastru! / GALERIE FOTO Recomandat

17 Septembrie 2018 - 

Oficiali ai misiunilor diplomatice românești acreditate la New York ne-au declarat în exclusivitate, că, în cadrul festivităților care vor marca Ziua României și Centenarul Marii Uniri, cea mai cunoscută clădire a metropolei, Empire State Building va fi luminată, în premieră, în culorile tricolorului românesc.

“Am făcut demersuri, împreună cu Misiunea ONU a României, la Departamentul pentru Afaceri Străine de la Primăria condusă de Bill de Blasio și suntem în procedură finală de aprobare a unui proiect propus de noi. Am primit asigurări ferme ca vor susține ca pe  1 Decembrie Empire State Building să fie luminat în culorile drapelului românesc, lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată, ne-a declarat Consulul General al României la New York, Cătălin Dancu, lucru confirmat și de Ambasadorul României la Națiunile Unite, Ion Jinga.
Trebuie spus că a mai existat o tentativă de a lumina Empire State Building în culorile tricolorului românesc, dar alături de drapelele tuturor statelor participante la Olimpiada din 2002, acțiune care, din păcate, nu s-a finalizat.
Tradiția luminării celebrului zgârie-nori a început în 1976 cu ocazia sărbătoririi Bicentenarului Statelor Unite ale Americii. Cu această ocazie Empire State Building a fost luminat în rosu, alb și albastru, culorile drapelului American.

 

Lasă un comentariu