Evenimentul zilei

Mie06032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Judecătorii le-au aprobat să își schimbe sexul. Statul le va plăti operaţiile!

Judecătorii le-au aprobat să își schimbe sexul. Statul le va plăti operaţiile!

18 Noiembrie 2019 - 

Doi adolescenți, elevi la două licee din Satu Mare, au solicitat Tribunalului Satu Mare să le aprobe schimbarea sexul, cerere aprobată.


Cei doi le-au cerut judecătorilor o aprobare pentru schimbarea sexului, modificarea actelor de stare civilă, la rubrica sex. Cei doi sunt elevi și de curând au îndeplinit 18 ani, așa că judecătorii au judecat cererile ca fiind depuse de două persoane majore, o femeie și un bărbat, informează www.evz.ro

Operațiile vor fi efectuate la un spital de chirurgie iar costul va fi suportat din bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, deoarece transexualismul este considerat o boală care nu are parte de dereglări psihice. Specialiștii susțin că o astfel de operație costă în jur de 60.000 de euro.

În această procedură legată de schimbare a sexului, cel în cauză este obligat să urmeze mai mulți pași. Prima etapă se referă la diagnosticarea oficială, de către un medic specialist psihiatru a tulburărilor de identitate de gen sau ”disforie de gen”. Următoarea etapă este începerea unui tratament hormonal, sub îndrumarea unui medic endocrinolog. Apoi urmează operația propriu zisă iar mai apoi trebuie îndeplinite procedurile legale, de schimbare definitivă a sexului în actele de identitate, a unui nou prenume, eventual nume, acordarea unui nou CNP, care va atesta si noul sex al celui în cauză.

Lasă un comentariu