Evenimentul zilei

Joi04252019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Panorama Casa Christie's, va scoate Diamantul roz ''Pink Legacy'', de aproape 19 carate, la licitaţie în Geneva

Casa Christie's, va scoate Diamantul roz ''Pink Legacy'', de aproape 19 carate, la licitaţie în Geneva

09 Noiembrie 2018 - 

Un diamant roz excepţional de aproape 19 carate, numit ''Pink Legacy'', cu o valoare estimată între 30 şi 50 de milioane de dolari, va fi scos la vânzare în oraşul Geneva din Elveţia, de casa de licitaţii Christie's, relatează vineri AFP.

''Greutatea sa exactă este de 18,96 carate. Ţinând cont că majoritatea diamantelor roz cântăresc mai puţin de un carat, este o greutate considerabilă", a explicat pentru AFP Jean-Marc Lunel, specialist în bijuterii la Christie's.
"Trebuie să ştiţi că acesta este extraordinar şi este probabil cel mai frumos (diamant) prezentată vreodată la o licitaţie publică. Aşadar, toate speranţele sunt permise pentru vânzarea acestei pietre, marţi", a precizat el.
Acest diamant roz ''fancy vivid'' - cea mai mare saturaţie - a aparţinut familiei Oppenheimer, care a condus timp de zeci de ani compania minieră De Beers.
''Acest diamant provine din minele din Africa de Sud. A fost tăiat cu mult timp în urmă - a fost descoperit acum aproximativ un secol, a fost probabil tăiat în anii '20 şi nu a fost retăiat'', a adăugat Lunel.
"Imaginaţi-vă un domino din care aţi tăia colţurile... Tăietura sa este destul de clasică, noi o numim tăietură smarald; cele mai multe diamante tăiate astăzi au dimensiunile modificate pentru a scoate în evidenţă faţetele", a mai spus specialistul.
''Pink Legacy'' s-a aflat în proprietatea familiei Oppenheimer timp de mai multe decenii, potrivit Christie's, care nu a dezvăluit numele actualului proprietar al pietrei.
Valoarea diamantului este estimată la 30 - 50 de milioane de dolari (între 26,5 şi 44,1 milioane de euro).
''Pink Legacy'' a fost expus în Hong Kong, Londra şi New York înainte de a fi scos la licitaţie de Christie's în Geneva la 13 noiembrie.

Lasă un comentariu