Evenimentul zilei

Lun07062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Panorama Unul dintre cele mai prestigioase hoteluri din lume ar putea fi pus în vânzare

Unul dintre cele mai prestigioase hoteluri din lume ar putea fi pus în vânzare

10 Octombrie 2019 - 

Ritz London, unul dintre cele mai prestigioase hoteluri din lume, ar putea fi pus în vânzare, după ce proprietarii lui, oamenii de afaceri David şi Frederick Barclay, au primit mai multe oferte de cumpărare, nesolicitate, din partea unor investitori care vor să achiziţioneze celebrul imobil aflat pe Bulevardul Piccadilly, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Directorii hotelului au declarat luna trecută că valoarea acestuia depăşeşte suma de 800 de milioane de lire sterline (980 de milioane de dolari), dacă se ţine cont de regimul de proprietate absolută asupra imobilului (deţinut de fraţii Barclay), poziţionarea sa în apropierea palatelor St. James şi Buckingham, calitatea clădirii, deţinerea unei licenţe de cazino şi numele de brand.

Potrivit acelor directori, „proprietatea nu este şi nu a fost scoasă la vânzare”.

Fraţii Barclays, care deţin şi cotidianul Daily Telegraph, au primit totuşi mai multe oferte de cumpărare, nesolicitate, pentru acest hotel, potrivit unor surse din anturajul celor doi miliardari britanici.

Inaugurat în 1906 de hotelierul elveţian Cesar Ritz, hotelul londonez a devenit un imobil preferat de capete regale, politicieni şi staruri de cinema.

Ritz London a avut o cifră de afaceri de 47 de milioane de lire sterline în 2018 şi a înregistrat un profit operaţional de 15 milioane de lire sterline, potrivit documentelor sale contabile publicate luna trecută. 

Lasă un comentariu