Evenimentul zilei

Dum05312020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Curiozitati Prima ''naţiune spaţială'', are un preşedinte rus şi caută ''cei mai creativi'' cetăţeni

Prima ''naţiune spaţială'', are un preşedinte rus şi caută ''cei mai creativi'' cetăţeni

26 Iunie 2018 - 

Asgardia, autoproclamată prima ''naţiune spaţială'' şi-a înscăunat, preşedintele în cadrul unui eveniment desfăşurat la Viena şi promite viitorilor săi cetăţeni să amplaseze pe orbită un stat unde vor putea trăi în pace şi armonie, notează AFP.

Cu steag, imn şi constituţie, ''preşedintele'' Igor Ashurbeyli, un inginer informatician şi om de afaceri rus, nu a lăsat nimic la voia întâmplării pentru a da formă proiectul său numit Asgardia, cu referire la oraşul din cer descris în mitologia nordică.
Motorul acestui vast proiect lansat în urmă cu doi ani, Igor Ashurbeyli, care a lucrat într-o companie rusă de echipament militar, potrivit site-ului Asgardia, doreşte să ofere ''un cadru filosofic, juridic, ştiinţific şi tehnic pentru a permite acces egal la spaţiu pentru toţi oamenii de pe Pământ", se arată într-un comunicat.
"Întreaga istorie a civilizaţiei pe Terra a demonstrat că omenirea nu este decât o spirală perpetuă de războaie sângeroase şi lupte pentru teritoriu şi resurse", a susţinut şeful Asgardiei în discursul său susţinut în faţa parlamentarilor "naţiunii spaţiale".
"Prin unirea în jurul Asgardiei, partea progresistă a umanităţii poate oferi o alternativă la civilizaţia de pe Pământ înlocuind geopolitica cu politica spaţială", a promis el.
Asgardia va avea în curând un Consiliu de Miniştri, un Parchet General, o Administraţie şi o Bancă Centrală pentru viitoarea criptomonedă, a mai spus preşedintele său.
Lansarea de anul trecut a primului satelit asgardian în spaţiu ar trebui să fie urmată de lansarea altor sateliţi pentru ''furnizarea de servicii digitale către cetăţenii asgardieni''.
Ashurbeyli recunoaşte că utopia sa nu va fi una ieftină. Până în prezent, el a finanţat proiectul din fonduri proprii şi prin intermediul donaţiilor private. În viitor, asgardienii vor trebui să plătească o ''taxă de cetăţenie'' anuală de 100 de euro, precum şi impozite pe venit şi pe afaceri, a declarat el jurnaliştilor.
Ashurbeyli are ambiţii măreţe. El doreşte să clădească o populaţie de 150 de milioane de persoane în zece ani, notează Reuters. De asemenea, planul său prevede instalarea în spaţiu a unor ''arce spaţiale'' cu gravitaţie artificială în care oamenii vor putea trăi permanent.
Ashurbeyli doreşte să atragă 2% din populaţia ''cea mai creativă'' a lumii. Întrebat cum decurge acest proces, el a răspuns că ''selecţia cetăţenilor va continua'' şi ar putea ''implica şi teste IQ''.

Lasă un comentariu