Evenimentul zilei

Joi05242018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură
Evenimentul zilei - Cultura
23 Mai 2018
Publicat în Cultura

Are în palmares zeci de filme jucate, fiind unul dintre cei mai renumiţi actori de filme de acţiune. Totuşi, din 2013, Jet Li a preferat să fie în spatele camerelor de filmat, din cauza unor probleme de sănătate care-l macină. 

18 Mai 2018
Publicat în Cultura

Marele poet Grigore Vieru, care a fost în viață atât de simplu, încât a spus: „Sunt iarbă. Mai simplu nu pot fi”, a fost serbat într-un spectacolul muzical-literar cu genericul ,,Omul Duminicii”. Evenimentul a avut loc la Palatul Național ,,Nicolae Sulac”. 

17 Mai 2018
Publicat în Cultura

Scriitoarea și jurnalista moldoveancă Olga Căpățână, care de mai mulţi ani este stabilită la Paris, a lansat la Chişinău trei cărți. Este vorba despre ,,Dobrenii”, ,,Agent Dublu” și ,,Lilith”. 

16 Mai 2018
Publicat în Cultura

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a organizat astăzi o conferință de presă cu prilejul celei de-a 14-a ediții a Zilei Internaționale a Muzeelor și Nopții Europene a Muzeelor, care se vor desfășura pe 18 și, respectiv, 19 mai. 

15 Mai 2018
Publicat în Cultura

Fostul comentator sportiv Cristian Ţopescu a murit marți, la vârsta de 81 de ani. În urmă cu o săptămână, el a fost internat de urgență la Spitalul Elias. Astăzi, el a suferit un stop cardio-respirator iresuscitabil.

14 Mai 2018
Publicat în Cultura

Ziua Europei la Chișinău a culminat, pe 13 mai, cu spectacole de muzică bună și cu vizionarea de filme. Patru pelicule europene au fost proiectate duminică, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”. Este vorba de filmul românesc „Octav”; ,,Părinții” produs în Germania; ,,Ego” - în Suedia și ,,Dalida”, realizat în Franța. 

13 Mai 2018
Publicat în Cultura

Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România se sărbătoreşte, anual, în cea de-a doua duminică din luna mai. 

12 Mai 2018
Publicat în Cultura

La Chișinău și la Iași se va desfășura cea de-a X-a ediție a Festivalul Internațional de Poezie „Grigore Vieru”. În Republica Moldova, acesta va avea loc pe 14 și 15 mai, fiind organizat de către Centrul Cultural–Științific „Grigore Vieru” din Chișinău și mai mulți parteneri. 

12 Mai 2018
Publicat în Cultura

Basarabeanul Valentin Dulce, stabilit de aproape două decenii în Statele Unite ale Americii, şi-a lansat la Chişinău cartea de poezii „Cioburi în oglindă”. 

10 Mai 2018
Publicat în Cultura

Nouă designeri autohtoni și-au expus, începând cu data de 4 mai curent, colecțiile de haine într-un prestigios magazin din orașul Strasbourg, în cadrul evenimentului de modă Strasbourg Fashion Week. Republica Moldova este invitat de onoare la ediția din acest an, iar participarea întreprinzătorilor autohtoni este susținută financiar și logistic de către Guvern, inclusiv cu implicarea Reprezentanței permanente a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei.

07 Mai 2018
Publicat în Cultura

Advait Kolarkar, care nu are decât patru ani, pare un copil obișnuit. Doar că atunci când desenează - și face des asta - ce iese din mâna lui valorează și câte 4.000 de dolari.

04 Mai 2018
Publicat în Cultura

Premiul Nobel pentru Literatură nu va fi decernat anul acesta, au decis membrii Academiei Suedeze, relatează News.ro.

04 Mai 2018
Publicat în Cultura

Deși s-a născut în dricul iernii, nu se știe de ce, mediul academic și confrații de breaslă s-au gândit să-i facă „surpriza” și să-l treacă în rândul septuagenarilor abia deunăzi. Poate fiindcă nu le venea a crede că a împlinit 70 de ani? Este vorba despre distinsul profesor și compozitor Constantin Rusnac, „veșnic tânăr și ferice”.

03 Mai 2018
Publicat în Cultura

Astăzi, la Chișinău s-a deschis cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional „Primăvara Europeană a Poeților”. Evenimentul este organizat de Uniunea Scriitorilor din Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Institutul Cultural Român ,,Mihai Eminescu” și Primăria Municipiului Chișinău.

Pagina 1 din 28