Evenimentul zilei

Sam07042020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Grigore Vieru, omagiat de Eugen Doga / GALERIE FOTO

Grigore Vieru, omagiat de Eugen Doga / GALERIE FOTO

17 Februarie 2017 - 

Muzicianul Eugen Doga, considerat de specialiști cel mai mare compozitor al lumii contemporane, l-a omagiat azi, pe poetul Grigore Vieru, cu prilejul împlinirii a 82 de ani de la nașterea sa.

Doga a declarat, în cadrul simpozionului "Grigore Vieru, poet al sufletului românesc", organizat de Liceul cu Program Sportiv Botoșani, că marele poet din Republica Moldova i-a dat posibilitatea să dea "viață muzicii din poezia lui".
"Grigore Vieru a fost un compozitor, un compozitor care nu a făcut muzică. Dacă făcea carte muzicală, sunt sigur că el ar fi devenit un mare compozitor. Dumnezeu a fost zgârcit cu el. Era bine dacă îi dădea carte muzicală, dacă îi mai dădea o viață, care să devină și compozitor", a afirmat Doga.
Compozitorul, care este membru titular al Academiei de Științe a Moldovei din anul 1992, a compus mai multe piese pe versurile lui Grigore Vieru, lucrările fiind apreciate la nivel internațional.
Muzicianul  a primit o pictură pe lemn cu chipul poetului Grigore Vieru, lucrare semnată de artistul botoșănean Constantin Alexa.
La simpozionul organizat în memoria lui Grigore Vieru au participat oameni de cultură din Republica Moldova și Botoșani, președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, dar și mai mulți parlamentari.

Lasă un comentariu