Evenimentul zilei

Ma01232018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Frumusețea va salva lumea, spunea Dostoievski. Spiridon Vangheli așteaptă salvarea de la copii: „Creșteți cât mai repede și salvați națiunea!”

Frumusețea va salva lumea, spunea Dostoievski. Spiridon Vangheli așteaptă salvarea de la copii: „Creșteți cât mai repede și salvați națiunea!” Recomandat

13 Mai 2017 - 

Scriitorul octogenar Spiridon Vangheli a venit cu un îndemn către copii să citească, pentru că în ziua de astăzi „avem nevoie de foarte multă minte”. „Este nevoie să creșteți cât mai repede și să salvați națiunea. Suntem, hai să nu ascundem, la o răscruce și mergem, mergem, dar nu avem rezultatele pe care am dori să le avem”, a spus scriitorul la Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, care se desfășoară în perioada 11-14 mai la Chișinău.

Spiridon Vangheli a mărturisit că primește multe scrisori de la copii și uneori este și el dojenit. „Un sfat cu copiii întotdeauna prinde bine. Și fetele cel mai des îmi scriu: unde sunt fetele în cărțile Dumneavoastră? În sfârșit, am scris o carte: „Olguța în cătușele Siberiei” și fetele mi-au scris: Domnule scriitor, ai o fată și pe aceea ai trimis-o în Siberia”, dar nu eu am trimis-o în Siberia, așa a fost situația”, a spus scriitorul. Spiridon Vangheli a promis că în curând va mai apărea o carte dedicată fetelor – „Crăița”, transmite IPN.

De altfel, susține Spiridon Vangheli, și limba noastră a fost dusă în Siberia, împreună cu oamenii frumoși. Ion Creangă, căruia îi este dedicată ediția curentă a Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, a făcut o cetate atât de puternică și a apărat limba. 

„Creangă a fost școala noastră cea mai mare, școala de înțelepciune, școala de frumos”, a mai spus Spiridon Vangheli la evenimentul dedicat împlinirii a 180 de ani de la nașterea „sfătosului bunic din Humulești”.

 

 

 

 

Lasă un comentariu