Evenimentul zilei

Vi06222018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Doi monștri sacri ai cinematografiei și teatrului românesc, într-un film de lung metraj

Doi monștri sacri ai cinematografiei și teatrului românesc, într-un film de lung metraj

13 Iulie 2017 - 

„Octav” este filmul de lung metraj care îi reuneşte pe cei „doi monştri sacri” ai cinematografiei româneşti, Marcel Iureş şi Victor Rebengiuc, în aceeaşi pelicula cinematografică. 

Marcel Iureş şi Victor Rebenciuc au un trecut artistic comun, care se întinde din 1985 până în prezent. Destinele lor artistice s-au intersectat atât în producţii cinematografice cât şi în teatru. 

În filmul „Octav” (2017), rolul lui Marcel Iureş este unul complex, despre care declara: „nu am mai întâlnit niciodată aşa ceva, în ultimii 25 de ani, în România. Este cel mai frumos rol pe care l-am primit până acum” şi care a reprezentat o adevărată provocare pentru actorul român. 

„Octav” e o poveste cu oameni, cu un om în care se recunosc toţi oamenii de pe pământ. Este o poveste profund umană, acesta fiind şi motivul principal pentru care am fost atras să joc în acest film. Avem nevoie de astfel de poveşti”, spune Marcel Iureş. 

În această poveste, „Octav” îl reîntâlneşte şi pe Spiridon, bunul sau prieten din copilărie, interpretat cu măiestrie de Victor Rebengiuc. 

„Este rolul unui om care îşi întâlneşte un vechi prieten, pe care îl aşteaptă de multă vreme, cu o bucurie nemăsurată faţă de această întâlnire, în care nu mai speră. Iar ce îmi place mie, cel mai mult, este acest devotament prietenesc, dezinteresat, prezentat în film. Şi asta, când trăim într-o lume în care există numai interes, în jurul nostru”, a declarat Victor Rebengiuc făcând referire la personajul sau, Spiridon. 

Despre colaborarea cu Victor Rebengiuc, Marcel Iureş afirmă că „Victor este unul dintre stâlpii groşi, pe care se sprijină teatrul românesc. Dacă tragem acest stâlp doi centimetri la dreapta sau la stânga, teatrul românesc se dezechilibrează. Victor Rebengiuc poate fi orice. E greu de descris Victor”.

Filmul „Octav”, în regia lui Serge Ioan Celibidache, descrie o poveste care celebrează viaţa şi aduce omagii purităţii copilăriei, prieteniei, dragostei şi nostalgiei dulce-amăruie. Lungmetrajul este o coproducţie România - Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, iar producător este Adela Vrînceanu Celebidachi. Filmul va avea lansarea oficială în cinematografe pe data de 6 octombrie 2017, scrie webpr.ro. 

Așa că, dragi basarabeni, dacă sunteți prin Țară în acele zile, mai ales în București (sau la Londra), nu ratați ocazia să vă reîntâlniți cu actorii îndrăgiți.

 

 

Lasă un comentariu