Evenimentul zilei

Lun08102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Dați năvală la cărți, că-s pe gratis: Vino duminică pe strada pietonală, nu vei regreta

Dați năvală la cărți, că-s pe gratis: Vino duminică pe strada pietonală, nu vei regreta

19 Octombrie 2017 - 

Mișcarea Civică Tinerii Moldovei va împărți gratuit o mie de cărți trecătorilor de pe strada pietonală din centrul Chișinăului, duminică, 22 octombrie. Startul evenimentului unic în Republica Moldova se va da la ora 13:00 și va continua până vor fi epuizate toate cărțile.

Cărțile ce vor fi oferite gratuit duminică au fost donate de cetățenii României pentru a spori ponderea literaturii în limba română în Republica Moldova. O mie de titluri vor putea fi alese de către trecători și luate acasă, dar nu mai mult de un volum per persoană. Oamenii își vor alege cartea preferată dintre toate cele disponibile. Se va merge pe principiul: primul venit, primul servit. Astfel, cei mai punctuali vor avea o gamă mai largă la alegere.

„Vara și toamna aceasta am primit câteva zeci de mii de cărți din România și le-am distribuit, cu titlu de donație, prin bibliotecile din sate, unde lipsește cartea în limba română. Cărțile rămase vrem să le dăm acum gratuit oamenilor pe strada pietonală, pentru a promova lectura în aer liber. Ne dorim ca cititul în spații publice să devină o obişnuinţă pentru locuitorii capitalei, așa cum este în metropolele europene și îi îndemnăm pe toți să ia o chitară, o pătură, niște fructe sau chiar o carte pe care să o transmită altcuiva și să vină alături de noi pentru o zi liniștită și plină de lectură și cântece de la ora 13.00 până la apus pe strada pietonală. Se anunță o zi caldă și cu soare duminică”, a declarat Vitalie Prisăcaru, vicepreședinte al Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

 

 

Lasă un comentariu