Evenimentul zilei

Lun08102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură VIDEO// Cel mai galonat regizor român al momentului a fost numit Cavaler al Legiunii de Onoare, cea mai înaltă distincție din Franța

VIDEO// Cel mai galonat regizor român al momentului a fost numit Cavaler al Legiunii de Onoare, cea mai înaltă distincție din Franța

20 Octombrie 2017 - 

Regizorul român Cristian Mungiu a fost decorat cu cea mai înaltă distincție a statutului francez, însemnele de Cavaler al Ordinului Național al Legiunii de Onoare.

Media

Distincția vine la 10 ani de la câștigarea de către acesta a trofeul Palme d'Or obținut la Cannes Primul contact al lui Cristian Mungiu cu Cannes-ul a fost în 2002, cu pelicula Occident, selecționată în Qunzaine des realisateurs. După Palme d'Or, au urmat După dealuri, în 2012- distins pentru scenariu și interpretare feminină, și Bacalaureat, recompensat anul trecut pentru regie, relatează TVR.

Pentru Cristian Mungiu, Franța mai înseamnă și o mare prietenie cu Thierry Fremaux, delegatul general al festivalului de la Cannes. Cu acordul lui, Mungiu a inițiat în România Les films de Cannes a Bucarest, un eveniment ajuns la opta a ediție și aflat in plina desfasurare acum.

 

 

Lasă un comentariu