Evenimentul zilei

Vi11162018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Omul nu trăiește doar cu pâine. Premierul a participat la vernisarea expoziției artistului plastic Mihai Țăruș

Omul nu trăiește doar cu pâine. Premierul a participat la vernisarea expoziției artistului plastic Mihai Țăruș

07 Noiembrie 2017 - 

Premierul Pavel Filip a participat, astăzi, alături de membrii Cabinetului de miniștri, la inaugurarea expoziției artistului plastic Mihai Țăruș, vernisată în clădirea Guvernului.

Premierul a subliniat că inițiativa organizării evenimentului a venit din dorința de a valorifica și promova arta națională, accentuând că și delegațiile străine aflate în vizită la Guvern vor avea posibilitatea să admire lucrările expuse. „Dacă ne dorim ca imaginea Republicii Moldova să fie frumoasă în exterior, de ce să nu arătăm această frumusețe și aici, în interior. Avem talente care trebuie promovate”, a declarat premierul.

Totodată, prim-ministrul a menționat că genericul expoziției „Transparențe” este unul simbolic pentru acest Executiv, care și-a propus să asigure transparență maximă în activitatea sa. De asemenea, Pavel Filip a accentuat că expozițiile de artă vor avea loc periodic în clădirea instituției, menționând că tablourile creează o atmosferă pozitivă, iar acest exemplu trebuie să fie preluat și de alte autorități publice, relevă serviciul de presă al Guvernului.

La rândul său, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a salutat inițiativa premierului de a promova valorile culturale în sediul Guvernului. „Maestrul Țăruș a demonstrat prin lucrările sale că Republica Moldova este Europa în mișcare și că noi putem demonstra cele mai frumoase valori prin oamenii noștri de cultură ”, a spus Monica Babuc.

Mihai Țăruș este un cunoscut artist plastic apreciat în Republica  Moldova și peste hotarele țării. De ani buni, el locuiește și creează la Sankt Petersburg. Lucrările sale au fost expuse în renumite galerii din Statele Unite ale Americii, Finlanda, Franța. În incinta Guvernului, în cadrul expoziției „Transparențe”, sunt prezentate 21 de lucrări ale maestrului. 

 

 

Lasă un comentariu