Evenimentul zilei

Mie02262020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură O lecție de istorie, de care a avut ocazia să ia cunoștință delegația moldovenească la Ierusalim

O lecție de istorie, de care a avut ocazia să ia cunoștință delegația moldovenească la Ierusalim

10 Noiembrie 2017 - 

În cadrul vizitei oficiale în Israel, delegația condusă de prim-ministrul Pavel Filip a vizitat Centrul Mondial de Comemorare a Victimelor Holocaustului „Yad Vashem” din Ierusalim.

Șeful Executivului a depus o coroană de flori în Sala Memoriei, drept omagiu celor care au avut de suferit de pe urma acestei tragedii.

De asemenea, Pavel Filip a scris câteva rânduri în cartea muzeului. În mesajul semnat de premier se aduce un omagiu victimelor Holocaustului, menționându-se că popoarele trebuie să conviețuiască în pace, pentru ca asemenea evenimente tragice să nu se mai repete.

„Memorialul ține în memoria noastră, a generațiilor de azi și de mâine, grelele încercări și ororile prin care a trecut poporul evreu. Îmi exprim încrederea că noi toți am învățat bine această lecție a istoriei”, se mai spune în mesaj.

Centrul Mondial de Comemorare a Victimelor Holocaustului „Yad Vashem” a fost înființat de către autoritățile israeliene în anul 1953, în scopul comemorării victimelor Holocaustului și documentării unuia dintre cele mai întunecate capitole din istoria omenirii.

La Muzeul „Yad Vashem” sunt expuse obiecte, relicve, o galerie de fotografii rămase de la victimele Holocaustului. Tot aici poate fi găsită cartoteca „Fiecare om are un nume", care conţine datele personale ale celor peste șase milioane de evrei, victime ale Holocaustului, dintre care un milion şi jumătate au fost copii.

 

 

Lasă un comentariu